Vores opsparing til børnene


opsparing-til-boernene

Er du en tilbagevendende læser, har du nok allerede en idé om, at jeg deler ud af de projekter jeg ‘leger’ med derhjemme. Jeg har en bachelor i erhvervsøkonomi, hvor jeg under selve uddannelsen ærligt talt ikke havde den store forståelse for de økonomiske aspekter vi arbejdede med. Men nu her hvor jeg er kommet ud på den anden side, og virkelig skal stå på egne ben efter et huskøb, to biler og en lille familie, så har det faktisk været utrolig givende med den læring jeg fik på universitetet.

Vi forbereder os på konfirmationer, efterskoleophold og fester

Finansiering var et af de fag, som jeg ikke blev revet med af, da jeg ikke havde en inderlig interesse for faget. Da vi skulle købe hus, var det dog guld værd, at jeg allerede var godt inde i hvordan matematikken virkede. Nu hvor der er gået nogle år, og der er kommet et par børn til, har jeg dog gået og leget lidt med tanken om, at investere de penge, som vi sparer op til konfirmationerne, mulige efterskole-ophold, studentergilder/svendegilder (jeg har selv holdt begge, da jeg også er uddannet slagter) mv. 

Derfor har jeg kigget mig lidt omkring på diverse fora og blogs såsom Aktieskolen, og efterfølgende oprettet en månedsopsparing, hvor vi løbende betaler de penge ind, vi normalt ville have smidt i en opsparing i banken. Det her har jeg kun gjort med den tanke om, at det er en langsigtet investering, og så længe at det hele går i plus når vi skal begynde at bruge af dem om 13-14 år, så har det været det helt rigtige træk, fremfor at de bare stod i banken. 

Er det den ideelle løsning for alle?

Ja, nej, måske… Det afhænger virkelig af, at man ser en fidus i at ‘satse’ pengene lidt. Vi går hverken fra hus eller hjem, hvis vi eksempelvis taber 20.000 kroner over de her 13-14 år, og dermed er det noget for os. Var det penge, som vi ikke kunne tåle at miste, så ville jeg helt sikkert ikke være gået den her vej.

Skulle vi en eller anden dag få brug for lidt ekstra penge, så ville vi jo bare sætte den automatiske indbetaling på pause, og så genoptage indbetalingen når det igen var muligt.

Om ikke andet, så vil der efter mit bud være en fornuftig fortjeneste, som gør nogle ting lidt nemmere i fremtiden.

Og så kan jeg lige tilføje, at jeg selvfølgelig har forsøgt mig med investeringer i en årrække, så jeg har allerede erkendt, at jeg ikke er den store haj til det, så jeg har valgt at sætte pengene i nogle mere sikre muligheder end andre.

Patrick Lønne

Autodidakt havemand, slagteruddannet, pragmatisk og her på bloggen kan du læse om mine hus- og haveprojekter. Læs mere...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Forrige indlæg