Værktøj & Udstyr

Værktøj og udstyr er uundværlig for os, der er husejere (og måske også haveejere). Jeg deler mit udstyr, for at du måske kan finde noget inspiration til, hvad du selv skal investere i.

Jeg selv vil da også mene, at listen kan bruges som inspiration til en ønskeliste, da flere af tingene derpå, ligger på et OK prisleje ift. de fleste danske indkomster.

» Vil du gerne støtte bloggen? Læs mere om det her.

OBS: Links der går væk fra Lønnebo, er alle affiliatelinks, sådan at jeg får en lille kommission hvis du vælger at købe fra hjemmesiden. Det koster dig ikke noget, og ved at bruge linket, støtter bloggens videre forløb

Sikkerhedssko

sikkerhedssko-vaektoej-hus-haveJeg har været utrolig glad for mine sorte sikkerhedsstøvler, som jeg fik lov at beholde efter værnepligten. De kan bruges uanset om jeg har gang i de helt store byggeprojekter eller når dagen står på havearbejde.

Jeg tror, at rigtig mange arbejder i sandaler, sneakers og andet fodtøj, som lige står fremme ude ved døren. Men jeg må indrømme, at dét at få nogle gode sikkerhedsstøvler på, er noget af det bedste jeg har gjort. At det så skulle være mine gamle støvler fra militæret, var noget af en overraskelse for mig, men de er virkelig gode.

Jeg har derfor ikke et sted eller et specifikt mærke jeg vil anbefale, at du køber en arbejdsstøvle/arbejdssko, som har er en eller anden form for sikkerhedssko. Så skal du ikke gå og bekymre dig om, at du træder på nogle hårde genstande, eller hvordan dine pæne sko ser ud, når du skal ned og arbejde på alle fire.

» Du kan finde arbejdssko her.

Fiskars grensaks med ørnenæb

fiskars-grensaks-oernenaeb-vaektoej-hus-haveMin elskede grensaks fra Fiskars. Fantastisk værktøj til at klare de største udfordringer i haven. Dén sammen med saven, er uundværlig i vores have, hvor vi har omkring 7-8 store buskse og træer, som af og til skal beskæres en smule. Foruden den gode kvalitet, er det også muligt at forlænge grensaksen, sådan at jeg ikke behøver at stå på en stige for at tage de øverste grene.

» Du kan finde gode tilbud på Fiskars her

Fiskars hækkesaks

fiskars-haekkesaks-vaektoej-hus-haveLigesom grensaksen, så er min hækkesaks også fra Fiskars. Fiskars er begyndt at blive et af mine foretrukne mærker. Jeg kan godt designet, og så passer farven rigtig godt til mit temperament.

Jeg trimmede min 100 meter lange hæk med denne sag, og det var en ren fornøjelse. Hvis du erhverver dig en hækkesaks, skal du gøre dig selv den tjeneste, at lade være med at gå efter de helt store grene. Er du i tvivl om hvorvidt hækkesaksen kan klippe grenen, så brug hellere grensaks. Så holder din hækkesaks også væsentlig længere.

» Du kan finde gode tilbud på Fiskars her

Elektrisk hækkeklipper

haekkeklipper-vaektoej-hus-haveMin elektriske hækkeklipper er fra Ryobi, og køre på strøm via ledning. Jeg har testet hækkeklippere både med benzin, batteri og ledning. Årsagen til, at jeg valgte en model med ledning er, at benzinmodellerne er alt for tunge. De vejer ca. 1-3 kg mere end hækkeklipperne med ledning/batteri.

1-3 kg er som sådan ikke særlig meget – men skal du klippe hæk i 2 timer, så bliver 1-3 kg RIGTIG meget.

Så hvorfor valgte du ikke en model med batteri, for at slippe for ledningen? Batterier bliver afladiget, og jeg kunne læse mig frem til, at de ikke havde nær så meget kraft at komme med. Derudover lånte jeg min søde mormors hækkeklipper med ledning, som gjorde det virkelig godt. Jeg tilskuttede ledningen til en 30 meter lang udendørs ledning, som jeg på intet tidspunkt var ved at klippe over.

Jeg er meget tilfreds med min hækkeklipper med ledning.

» Du kan købe hækkeklippere her og her.

Boremaskine

skruemaskine-vaektoej-hus-haveEn boremaskine er et fantastisk stykke værktøj. Den kan bruges til stort set alt, hvis du har de rigtige bits, bor mv. Det kan af og til være problematisk med en boremaskine – her kan det godt være, at du bør bruge en skruetrækker i stedet for (det afhænger selvfølgelig af opgaven og mængden).

» Du kan købe boremaskiner her.

Skruetrækkere

skruetraekker-vaektoej-hus-haveSkruetrækkere er noget alle og enhver bør eje. Du kan købe de helt billige sæt i IKEA, eller bruge lidt flere penge på dem, og få nogle stilede skruetrækkere. De 3 på billedet, er nogle jeg har arvet, og de kan bruges i rigtig mange henseender.

Foruden disse, har jeg også bits-skruer, som også kan bruges sammen med skruemaskinen, hvis opgaven er en større en af slagsen. Sidst vil jeg lige nævne, at en skruemaskine ikke altid er så praktisk som den er tænkt, og her er det alfa omega, at man har en skruetrækker til opgaven (det afhænger selvfølgelig af opgaven, men den anden dag skulle jeg skrue en stikdåse fast oppe i højden, og der var en skruetrækker det foretrukne valg).

» Se det store udvalg af skruetrækkere her.

Træbor

traebor-vaerktoej-hus

Træbor kan som du nok har regnet ud, bruges til at bore huller i træ samt gips og andre materialer. Træboret er dermed det bor, du er nødt til at have i din fold af værktøj, da du det er de færreste, som bor i et hus, hvor der kun skal bruges murstens- og betonbor.

» Køb træbor her.

Murstens- og betonbor

murstensbor-vaektoej-hus-have

Murstensbor bruges til at bore huller i hårdere materialer. Vi bor i et murstenshus, så allerede efter de første 6 måneder, havde murstensborene for længst overhalet træborene ift. brugstid.

Vi satte eksempelvis vores automatiske vægslangebox fra Gardena op efter at have boret nogle forholdsvis store huller i facaden af mursten.

» Køb de forskellige bor her.

Sav

sav-vaektoej-hus-haveSaven behøver vidst ingen introduktion. Vi bruger den ikke særlig meget, men det sker, at vi skal have optændingsbrænde til vores brændeovn, og her er den altså uundværlig.

» Find en håndsav her.

Vaterpas

vaterpas-vaektoej-hus-haveMit vaterpas fandt jeg på en af mine få ture på Brørup Marked. Betalte sølle 5 kroner for den, og den har været guld værd af flere omgange; opsætning af TV på væg, hylder og billeder. Den var ligeledes en god ven, da vores badebassin skulle op første gang, da hældningen selvfølgelig skulle kontrollere for ikke at være for stejl (der må gerne grines).

» Køb et vaterpas her.

En god stige

Jeg har et par gode stiger, som jeg kan bruge både indenfor og uddenfor. Indendørs har vi 3 måter til loftet. Der for må jeg da også sige, at det været en god investering, at købe en god stige, som ikke vejer for meget, og som både kan bruges indenfor og udenfor.

» Du kan købe stiger online her.