Såning af græs – Vælg de rigtige græsfrø


såning af græs med turfline "den rigtige" græsfrø

Alle havemænd og havekvinder kommer ud for, at der skal sås nyt græs. Det kan være fordi, at dele af græsplænen er død, og at der derfor skal sås nyt græs. Det kan også være fordi, at man som jeg, har fjernet nogle buske, og at græsplænen derfor skal udvides.

I vdeoen nedenfor forklarer jeg, hvordan jeg har sået græsset, hvilke fejl jeg har lavet, og viser, hvordan græsset allerede spirer efter halvanden uge:

Vælg den rigtig græssort

Når det kommer til såning af nyt græs, er det vigtigt, at du vælger den rigtige græssort.

For at jeg selv, undgår at få fat i det forkerte græs, tog jeg selvfølgelig fat i en kær bekendt, som til dagligt arbejder som anlægsgartner.

Det bedste tip vedkommende havde var, at sørge for, at få fat i noget græs, der er S-mærket. At græsfrøene er S-mærket betyder, at græssorterne i blandingen er testet og godkendt af NaturErhvervsstyrelsen.

NaturErhvervsstyrelsen har testet den givne blanding over en periode på 3 år, og at den er velegnet til danske græsplæner (velegnet til at gro og have det godt, i det danske klima).

Turfline græfrø

såning af græs med turfline "den rigtige" græsfrø
Så højt vokser græsset nok ikke 🙂

Derfor gik jeg med Turfline “Den rigtige” græsfrø, som jeg fandt til omkring 80 kr. i jem & fix. Denne sort har 8 forskellige græssorter i sig, og på pakken står der, at den giver en tæt, blød, slidstærk og flot græsplæne, som tilmed kan tåle både leg og boldspil.

Hvad du ikke skal gøre, når du sår græs

Man lærer jo hele tiden, og denne blog handler i og for sig også om, at ruste dig til ikke at begå de samme fejl som jeg.

Og en af de ting, jeg elsker mest er, at jeg hele tiden bliver klogere.

Da jeg var ude og aflvere de 3 buske på den lokale genbrugsplads, så jeg mit snit til lige at få lidt ekstra jord med hjem. Jeg vidste jo, at jeg skulle bruge en masse jord, til at få dække det nye græsfrø.

Derudover vidste jeg også godt, at genbrugspladserne ikke længere tilbyder, at man kan hente god og næringsrig jord. Men man kan derimod afhente andres afleverede jord.

Det gjorde jeg selvfølgelig – velvidende om, at der kunne være ukrudt, sten og ler i græsset.

Jeg fik en masse jord med ler og sten

Efter en uges tid, hvor jeg har vandet området med det sårede græs, kom de mange sten og lerklumper frem for oven. Det sker jo, når jorden synker mere og mere – heldigvis.

Derfor var jeg den anden dag ude og fylde en halv spand med sten og lerklumper, som selvfølgelig ikke skal være i græsplænen. De små sten er man bestemt ikke interesseret i at træde på eller få i robotplæneklipperen, og græsset kan ikke gro op igennem lerklumperne.

Så nu hvor jeg har fået renset jorden for ler og sten, fortsætter jeg egentlig bare med at vande græsset hver 2. dag, til at det har nået de sammehøjder som resten af græsplænen.

Patrick Lønne

Autodidakt havemand, slagteruddannet, pragmatisk og her på bloggen kan du læse om mine hus- og haveprojekter. Læs mere...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Forrige indlæg