Robotplæneklipper – Worx Landroid M500 – Anbefales


worx-landroid

Vi endte med selv at købe en Worx Landroid M500 robotplæneklipper, hvilket vi efter to måneders tid, ikke har fortrudt et eneste sekund. 

Du kan støtte Lønnebo ved at følge YouTube-kanalen

Hvad jeg især godt kan lide er, at robotplæneklipperen formår at klippe ret langt ud til kanten, hvilket jeg har set mindre heldige eksempler på med andre robotter. 

Selvfølgelig fik jeg lavet en kort video af hvad man får med, når man køber en Worx Landroid M500 robotplæneklipper:

 

OBS: Mangler du reservedele til din Worx robotplæneklipper? Så scroll ned i bunden af indlægget.

Mine tanker om Worx Landroid M500 robotplæneklipper

 1. App’en virker upåklageligt så længe at både robot og mobilen har internetforbindelse (trådløs).
 2. Klingerne sidder i højre side, hvilket giver en god skæring-til-kant.
 3. Højdemulighederne passer til mit temperament (60, 50, 40 og 30 mm).
 4. Den orange farve var jeg en smule nervøs for, men jeg elsker at den ikke er sort, grøn eller turkis (de kan godt komme til at se lidt beskidte ud).
 5. Muligheden for at indstille robotplæneklipperen til at klippe forskellige zoner på bestemte tidspunkter, er genial. Især fordi vi ingen intentioner har om at genere naboen med at klippe om aftenen, da ⅓ af haven ligger klods op af nabohaven.

Vil du anbefale Worx Landroid M500?

Vil du anbefale Worx Landroid M500? Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at jeg vil anbefale Worx Landroid M500 til de personer, der har luft i budgettet til lige at komme op på de 5.000 på for en robotplæneklipper.

Robotten klipper pænt og den er købt med 3 års garanti, hvilket jeg tror, Worx altid kører med (ret mig hvis dette er forkert).

Jeg forventer minimum 5 års holdbarhed

En anden ting er, at det er svært at vide, hvor lang tid en robotplæneklipper holder. Pga. prisen, har jeg ikke så store forventninger til, at robotplæneklipperne til 3.000 kr, såsom robotplæneklipperen fra Redback (set hos Harald Nyborg) og LandXcape (set hos XL-Byg og Bilka), vil være i lige så god stand om 3 år, som Worx Landroid M500 (eller en af de andre modeller: M300, M700, M1000, M2000). 

Forhåbentlig holder robotten også i mere end 3 år, måske 5, og her forventer jeg, at den stadig holder det høje klippe-niveau, så at sige.

Men er budgettet til en ny robotplæneklipper lav, ville jeg da helt sikkert have givet en af de billigere modeller chancen. Jeg tror dog på, at vi har købt den bedste robotplæneklipper på markedet til private forbrugere.

Hvorfor anbefaler du ikke en Husqwana?

Jeg har intet forhold til Husqwana. Jeg har aldrig ejet et produkt fra Husqwana, og når priserne på den mindste model starter ved 5.000-7.000 kr., så står jeg helt af. 

Vi snakker jo reelt set bare om en maskine til at slå græsset med. Er der nogen mening med galskaben, hvis jeg skal op og betale 11.000 for en robot, som kan det samme som den til 5.000? Eller den billige fra Harald Nyborg eller XL-byg?

(jeg købte min Worx Landroid M500 ved den lokale XL-byg, da jeg aktivt støtter op om lokalsamfundet – også selvom at jeg kunne have sparet en del penge ved at handle den online ved eksempelvis Roboteksperten (affiliate-link)).

Nedgravning af afgrænsningskablet til robotplæneklipperen

Efter mange vurderinger om hvor robotplæneklipperens ladestation skulle stå, blev der brugt 3 timer på at placere afgrænsningskablet på overfladen af græsset (senere hen blev  afgrænsningskablet lagt ned i jorden, for at minimere sandsynligheden for, at robotplæneklipperen kapper kablet). 

Hvorfor vente med at ligge kablet i jorden? Årsagen til, at jeg valgte at vente lidt med at grave kablet ned, er egentlig ret simpel. Vi har i vores dejlig store have, godt 180 meter kant, som er fordelt således “udfordringen” beskrevet:

 • 95 meter ligusterhæk (kan robotten køre “inde” i hækken?)
 • 40 meter kant til jord i samme niveau som græsplænen
 • 20 meter fliser
 • 25 meter kant til jord med 2-5 cm niveauforskel (niveauforskellet)

Først og fremmest købte vi jo vores Worx Landroid M500 robotplæneklipper, for at slippe for at slå græs. Men hvis ikke robotten formår at klippe så meget kant som muligt hist og pist, skal vi (jeg) jo alligevel ud og svinge græstrimmeren.

Og da mit værdigrundlag foruden et ønske om en fin, tæt og kort græsplæne, vægter besparelsen af tid til at slå græs – så SKAL den altså kunne tage i hvert fald en del af kanterne. 

Sådan fik jeg lagt kablet helt perfekt – Fremgangsmåde

(Inden du starter, bør du udse dig steder hist og pist, hvor du bevidst giver lidt for meget kabel ud i et hjørne, som efterfølgende kan bruges hvis du mangler lidt ekstra kabel et sted. Gøres dette ikke, risikerer du, at du enten skal klippe ledningen og sætte en ny ledning på – eller at du skal til at trække hele ledningen op)

  1. Kablet kobles til den ene ende af ladestationen.
  2. Kablet lægges med 26 cm til græskanten, og holdes i jorden vha. de medfølgende pløkker.
  3. De steder hvor det er muligt for robotten at komme ud over kanten, lægges kablet med 10 cm afstand til græskanten. 
  4. Ved forhindringer såsom et skønt æbletræ, lægges kablet med 10 cm afstand til stammen (Jeg selv havde ligget kablet 26 cm fra æbletræet stamme, hvor den ifm. step 7 endte med at være 8 cm fra stammen, hvor den stadig ikke støder ind i den).
  5. Du burde være nået tilbage til ladestationen nu, og kan koble kablet til ladestationen. Har du ekstra afgrænsningskabel tilbage, vil jeg anbefale dig at beholde det, uden at klippe det af. Dette gør du ved at sætte en pløk, der hvor du er kommet til, trække kablet ud i en længe, hvor den kan nå tilbage til pløkken og ind til ladestationen. Den del, som nu er udenfor selve klippeområdet (som nok er inde i blomsterbedet eller busken), vil robotplæneklipperen ikke vide eksisterer, da den ikke kører derud. 
  6. 14-20 dage senere (måske før), har du allerede en god idé om, hvor kablet godt kan lægges lidt længere ud mod eller væk fra kanten. Juster nu kanten til, og beslut dig for, om du vil have kablet gravet ned.
  7. Hvis du vil grave kablet ned: Jeg brugt en kantskærer til at bane vejen for kablet hele vejen rundt. Med fingrene pressede jeg kablet ned i den snævre fordybning i græsplænen. Det tog mig 5 timer at smide kablet ned hele vejen rundt (180 meter). 

Og sørg nu for at have nok kabel. Der er ikke noget værre, end at du når til step 6., og finder ud af, at al kablen skal 2 cm længere ud mod kanten, hvilket kræver 3 meter ekstra ledning, som du ikke har fordelt rundt omkring i haven. 

Reservedele til Worx robotplæneklipperen

Står du og mangler reservedele til din Worx robotplæneklipper, kan det godt være svært at søge sig frem til på nettet.

Kort fortalt, er du faktisk nødt til at kontakte deres kundeservice, for at få et prej om, hvor du skal købe dem henne.

Worx har en svensk samarbejdspartner, letmerepair.se, hvor du skal ind på https://www.letmerepair.se/en/rmaapplication (hvis dette link ikke virker, så bør du besøge deres forside, og vælge “I need service” oppe i menuen).

Derinde skal du blot udfylde dine informationer og følge guiden, så skulle du kunne få dine reservedele.

Disclaimer; Jeg har ikke selv været nødsaget til at skulle have reservedele endnu – derfor har jeg selvsagt ikke selv anvendt letmerepair.se. Dette er blot den info, jeg har fået fra Worx’s kundeservice.

Patrick Lønne

Autodidakt havemand, slagteruddannet, pragmatisk og her på bloggen kan du læse om mine hus- og haveprojekter. Læs mere...

22 thoughts on “Robotplæneklipper – Worx Landroid M500 – Anbefales

 1. Hej Lønnebo, Overvejer at købe selvsamme maskine som din. Men har en passage med fliser på 6 cm tykkelse. Kan den registrer kablet i denne dybde ? Har læst et enkelt sted det er muligt, men den lokale XL kender ikke svaret 🙂 Håber du kan hjælpe.

  Hilsen

  Søren

  1. Hej Søren,

   Jeg har desværre ikke puttet kablet 6+ cm ned i jorden, så jeg kan desværre ikke give dig et definitivt svar. Jeg besluttede mig sidste år for, ikke at lægge kablet ned under fliserne, da der simpelthen var for mange + et hæk jeg skulle åbne op ved.

   Hvis jeg var dig, ville jeg kontakte roboteksperten, da de om nogen burde kunne give dig et definitvt svar. Håber, at det lykkedes dig 🙂

 2. Hej Lønnebo
  En af dine “bekymringer” var dette:

  40 meter kant til jord i samme niveau som græsplænen.

  Hvordan klarer den det? Har lige købt l2000 modellen men baghjulene graver sig ned når den kommer ud i jorden. Der er kun et par cm. forskel på græs og jord.

  Hilsen Carsten

  1. Hej Carsten,

   Dette er et kæmpe problem med robotplæneklippere. Jeg ved fra flere nære bekendte, at man med stor succes har haft, ved at ligge kantsten eller helt almindelige fliser rundt i kanten, som hjulene dermed kan køre på, og undgår at køre i jorden.
   Ellers er der ikke andet for, end at du skal rykke kablet længere væk fra kanten, og at du skal gå plænen efter med en kantklipper – men så ryger hele ideen med en robotplæneklipper jo 😉

   Jeg selv, har valgt at rykke ledningen lidt ind, så jeg enkelte steder er nødt til at gå plænen efter med en kantklipper. Det kan godt være, at jeg på sigt smider nogle fliser i, men det bliver ikke i år (har 3 cm niveaforskel fra græs til jord)

   Håber, at du kan bruge mit svar til noget?
   Vh. Patrick

   1. Hej Patrick,

    Hvor tæt skal man så sætte kanttråden langs hækken? I manualen er der jo kun angivet 2 afstande: 26 eller 10 cm, alt efter om robotten kan køre på det, som støder op til plænen.

    Ved 10 cm vil robotten jo køre ude i jorden ved hækken, og ved ikke om den kan dette?
    Ved 26 cm vil den slet ikke komme ud til kanten af græsset, når den kører langs kanten.

    Tænker om jeg skal udregne, hvor tæt kanttråden skal sættes på hækken, før at robotten lige akuurat kører med hjulene på den yderste del af græsset, og dermed også får klippet de yderste kanter?

    1. Du har helt ret i, at man er nødt til at tilpasse kantsnoren alt efter forholdene i ens egen have.

     Jeg vil anbefale dig, at placere snoren OVENPÅ græsset fastgjort med plykker (så robotten ikke kapper snoren), og så se, hvor tæt den kommer på.. Måske starte med 15 cm fra hækken. Processen:

     1. sæt snoren 15 cm fra kanten rundt ved hækken
     2. Peg robotten mod kantsnoren 1 meter inden hækken starter, så du ikke skal se den kører fra startposition hver gang
     3. Start kantklip og vurder så om snoren skal rykkes ind/ud alt efter om den kommer for langt fra eller tæt på
     4. Flyt robotten tilbage til startpositionen 1 meter inden hækken starter
     5. Start kantklip og vurder igen, om snoren skal rykkes

     Gentag processen indtil du er tilfreds. Min egen kantsnor ved hækken er 10 cm fra hækken, da der ikke er noget fald ned til jorden, og at jorden inde under hækken er ret hård. Forventer du, at den er blød efter regnvejr, vil jeg nok selv undgå at have hjulene til at køre ude i jorden.

     Håber det giver mening? 🙂

     1. Hej,

      Tak for svar. 🙂

      Ja, det giver rigtig god mening. Manglede denne del i vejledningen, da jeg installerede kantrråden i haven. 🙁

      Ved du om jeg kan starte kantklip manuelt? Dvs. uden at skulle gøre det via de planlagte kørsler?

 3. Fandt ud af, at man selvfølgelig bare sætter den til at køre hjem 😉

  Men har så et andet spørgsmål:

  Når den klipper kanter, er der så en smart måde, at få den til, at klippe helt ud i hjørnerne ved venstresving?

  1. Lige præcis 😉

   Jeg vil ikke se, at det er særlig smart, eller nemt.. Det kræver faktisk en del justering, for at sikre, at robotten kan køre rundt.
   I mine hjørner med hæk, har jeg nærmere 115 graderhelt henne ved hjørnet, så den ikke kommer helt ind i hjørnet.. hvis ikke jeg gør det, sidder robotten fast derinde, og efter at have været ude og hente den ind 15 gange det samme sted, så retter man ind og accepterer, at den lige mangler 5-10 cm2 🙂

   Så altså:
   1. Prøv med 90 grader
   2. Hvis den sidder fast, så start svinget 10 cm før, og lad den gå skrå op i ca. 100-115 grader til den nye kant, hvor du smider en pløk i igen… (det er blot for at udpensle det: du skal bruge 2 pløkker i stesdet for 1 til de her “bredde” sving)
   3. tag det græs med en græstrimmer når du alligevel er ude med den 🙂

   Vh. Patrick

 4. Hej Lønnebo. Tak for din ærlige tilgang til emnet. Der er reklame nok derude. Anyways. Vi går med tanker om at sætte en robot igang. MEN jeg går lidt kold over at der skal afgrænses her og der og alle steder. Vi har trampolin, legehus, Gyngestativ, højbede, frugttræer etc. stående på plænen. Nogen erfaring med om man vitterlig SKAL afgrænse alle de ting. Kablet koster jo 33dkk/meter. Ud over arbejdsbyrden! Jeg skal ha noget der ligner 1000 meter kabel ud at ligge for at afgrænse.

  1. Hej Jesper,

   Naturligvis, jeg forsøger at give ærlige anmeldelser af de produkter, jeg gerne vil anbefale andre (eller det modsatte, hvis produktet virkelig ikke lever op til mine forventninger).

   Ift. dit spørgsmål, så er det muligt at købe et navigationssystem til de nyrere Worx Landroid M-modeller, som sættes ovenpå robotten. Det hedder Worx ACS Ultralyd Navigationssystem (affiliate-link), og det koster 1.000-1.500 kr. Jeg har set 3-4 videoer som alle overbeviser mig om, at deres ACS-system virkelig er en god investering, hvis man som du, har gyngestativ, legehus, højbede, børn på græsplænen, havestole, badebassiner osv., som ikke altid står det samme sted…

   Du kan også bare investere i nogle flere pløkker, og så lade være med at grave kablet ned… så smider du måske en pløk i efter hver 70-80 cm i stedet for hver 100 cm.. så får du et stramt kabel hele nede ved jorden… og klipper du græsset med 50mm, så rammer du ikke kablet… det har jeg heller ikke oplevet, når robotten kører ned i jordkanten 🙂

 5. Hej.
  Jeg har lige købt en ny Worx landroid M500.
  Den kører fint, men jeg kunne godt tænke mig at den kunne køre længere tid hver dag.
  Kan jeg indstillede dette.
  I dag kører den ca. 1 time om dagen, kunne godt tænke mig at den kører dobbelt så længe

  1. Hej Leo,
   Det kan du sagtens, her er måden du gør det på:
   1. Åbne din Landroid App
   2. Vælg punktet “Planlæg”, som pt. står som 3. punkt efter “Hjemme” og “Min Landroid”.
   3. Vælg “Planlæg manuelt”
   4. Sæt tidsintervallet og bestemt hvilke dage den skal klippe kanterne.
   5. Tryk gem.

   Jeg har ca. 450 m2 græsplæne, og min ser fantastisk ud med søndag-fredag 09.00-15.30 og kantklip om mandagen. Det giver 38.30 timers arbejdsuge, hvor ladepauserne er medregnet. Min lader i 63-67 minutter og kører derefter 73-90 minutter i gennemsnit 🙂
   eg vil løbende skrue lidt ned, for at se, hvor det ideelle niveau er.

   Hjælper mit svar? 🙂

  2. Hej Patrick

   Jeg skal til at lægge afgrænsningskabel ud og er lidt i tvivl om, hvordan jeg tackler de forskellige forhindringer (frugttræer, bålsted mv) som den ikke må køre ind i. Skal man trække et kabel fra græskanten og ind til forhindringen og tilbage igen samme vej? Men på denne måde vil man da ikke få uklippet græs, der hvor man har lagt kablet ind til forhindringen? Hvordan har du løst den udfordring?

   Hilsen
   Brian

   1. Hej Brian,

    Du kan overveje at købe navigationssystemet til de nyere worx robotplæneklippere (affiliate-link). Det koster 1.000-1.500 kr., og er værd at overveje, hvis man gerne vil slippe for at trække kabel ud til alt for mange ting. Vi har kun 2 æbletræer, så det var overkommeligt… Skal vi have et legehus og gyngestativ senere, så skal jeg helt sikkert have fat i sådan en.

    SKAL du trække kablet korrekt rundt om forhindringerne, skal du køre kablet ud til stammen af eksempelvis frugttræet, trække den rundt ca. 9 fra stammen, når du kommer tilbage til starten, ligger du kablet sammen med kablet du trak ud til stammen –> fortsæt som du har gjort hidtil.
    Se min video af det her: https://www.youtube.com/results?search_query=robotpl%C3%A6neklipper+tr%C3%A6

    1. Hej Patrick

     Tak for dit svar.

     Jeg vil forsøge mig uden jeres opgradering i første omgang.
     Eneste lille tillægsspørgsmål. Vil man få et uklippet område, der hvor man har trukket kablet ud til træet?

     Hilsen
     Brian

     1. Hej Brian,
      Jeg er ikke ansat hos Worx – man ja, jeg har heller ikke købt opgraderingen, endnu 😉

      Du vil få et uklippet område ja, ved mig svarer det til 1 cm rundt om træet, som jeg tager med kantklipperen samtidig med, at jeg tager græsplænens kant engang i mellem 🙂

      Den anden dag tog jeg det, og det er første gang i år, og der var vel 10 cm højt græs.

      Vh. Patrick

 6. Hej. Jeg overvejer også at købe en worx m500.
  Jeg har en plæne med en del 90 graders hjørner.
  Kan se der er en skabelon med til afgrænsnings tråden, så den få en bedre drejning. Har du brugt den?
  Jeg har 50 cm jord kant ud til hækken. Og en 3-4 cm jord til græs niveau forskel. Vil du anbefale 26 cm afstand til tråd?
  Hilsen Søren

  1. Hej Søren,

   Mit svar blev åbenbart ikke gemt i lørdags, så du får det lige her – håber det kan bruges.

   Jeg har ikke anvendt skabelonet til mine hjørner, hvilket jeg nok skulle have gjort til at starte med. Min bror satte sin worx op for 2 måneder siden, og han brugte det –> han har INGEN problemer med hans 90 grader sving. Jeg selv, har kæmpet lidt med, at den ikke kunne komme ordentlig rundt de steder hvor jeg har 130 graders sving.. det har jeg dog løst nu, ved at lave nogle “runde” sving. Så altså, anvend skabelonet og så burde du være home safe.

   Jeg har selv 3-4 cm jord tli græs niveau forskel på en strækning på 20 meter. Her har jeg først lagt tråden 26 cm fra, men jeg kunne se, at den sagtens kunne komme længere ud. Derfor rykkede jeg den 6 cm ind, så den nu er på 20 cm. Derefter skar jeg kanterne til, sådan at den lige præcis kører ud til hvor græskanten stopper. Det er noget af en proces, men det giver et rigtig fint finish til græsplænen, at der er en pæn kant, og at den er klippet.

   Men altså, læg tråden ovenpå græsset –> test om den kan komme længere ud –> ryk tråden lidt ind –> test –> gentag indtil du er tilfreds. På strækningen med jord til græs niveauforskel, kan du ikke undgå, at du skal ud og klippe græsset i ny og næ.. Det skal man som regel altid, især de steder hvor man har græs til sten, hvor græsset kommer lidt ud over stenene… så det er bare lige at tage det på samme tid 🙂

   Vh. Patrick

 7. Jeg overvejer også kraftigt en Worx robot mit spørgsmål er bare om den kan slå græsset i selve baghaven og derefter køre over et 20 meter langt Fliseområde og derefter slå forhavens græsplæne også

  1. Hej Lasse,

   Det kan den godt, men det afhænger 100% af hvor trykke fliserne er. Jeg ved ikke helt præcis hvor langt ned robotten kan mærke spændingerne fra kablet, og er det eksempelvis Hjertingsten med en tykkelse på 5 cm, kan det godt være for stor en afstand.

   Jeg valgte det selv fra, og har købt mig en Ryobi plæneklipper med bioklip-prop, så jeg stadig får det samme resultat med robotplæneklipperen. Dog skal jeg jo selv ud og gøre det 🙂

   Så mit råd: Undersøg hvor dybt den kan måle ledningen eller spørg i dit lokale byggemarked 🙂

   Vh. Patrick

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Recent Content