Robotplæneklipper – Worx Landroid M500 – Anbefales


worx-landroid

Vi endte med selv at købe en Worx Landroid M500 robotplæneklipper, hvilket vi efter to måneders tid, ikke har fortrudt et eneste sekund. 

Hvad jeg især godt kan lide er, at robotplæneklipperen formår at klippe ret langt ud til kanten, hvilket jeg har set mindre heldige eksempler på med andre robotter. 

Selvfølgelig fik jeg lavet en kort video af hvad man får med, når man køber en Worx Landroid M500 robotplæneklipper:

Mine tanker om Worx Landroid M500 robotplæneklipper

 1. App’en virker upåklageligt så længe at både robot og mobilen har internetforbindelse (trådløs).
 2. Klingerne sidder i højre side, hvilket giver en god skæring-til-kant.
 3. Højdemulighederne passer til mit temperament (60, 50, 40 og 30 mm).
 4. Den orange farve var jeg en smule nervøs for, men jeg elsker at den ikke er sort, grøn eller turkis (de kan godt komme til at se lidt beskidte ud).
 5. Muligheden for at indstille robotplæneklipperen til at klippe forskellige zoner på bestemte tidspunkter, er genial. Især fordi vi ingen intentioner har om at genere naboen med at klippe om aftenen, da ⅓ af haven ligger klods op af nabohaven.

Vil du anbefale Worx Landroid M500?

Vil du anbefale Worx Landroid M500? Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at jeg vil anbefale Worx Landroid M500 til de personer, der har luft i budgettet til lige at komme op på de 5.000 på for en robotplæneklipper.

Robotten klipper pænt og den er købt med 3 års garanti, hvilket jeg tror, Worx altid kører med (ret mig hvis dette er forkert).

Jeg forventer minimum 5 års holdbarhed

En anden ting er, at det er svært at vide, hvor lang tid en robotplæneklipper holder. Pga. prisen, har jeg ikke så store forventninger til, at robotplæneklipperne til 3.000 kr, såsom robotplæneklipperen fra Redback (set hos Harald Nyborg) og LandXcape (set hos XL-Byg og Bilka), vil være i lige så god stand om 3 år, som Worx Landroid M500 (eller en af de andre, nyere modeller: M300, M700, M1000, M2000). 

Forhåbentlig holder robotten også i mere end 3 år, måske 5, og her forventer jeg, at den stadig holder det høje klippe-niveau, så at sige.

Men er budgettet til en ny robotplæneklipper lav, ville jeg da helt sikkert have givet en af de billigere modeller chancen. Jeg tror dog på, at vi har købt den bedste robotplæneklipper på markedet til private forbrugere.

Hvorfor anbefaler du ikke en Husqwana?

Jeg har intet forhold til Husqwana. Jeg har aldrig ejet et produkt fra Husqwana, og når priserne på den mindste model starter ved 5.000-7.000 kr., så står jeg helt af. 

Vi snakker jo reelt set bare om en maskine til at slå græsset med. Er der nogen mening med galskaben, hvis jeg skal op og betale 11.000 for en robot, som kan det samme som den til 5.000? Eller den billige fra Harald Nyborg eller XL-byg?

(jeg købte min Worx Landroid M500 ved den lokale XL-byg, da jeg aktivt støtter op om lokalsamfundet – også selvom at jeg kunne have sparet en del penge ved at handle den online ved eksempelvis Roboteksperten (affiliate-link)).

Nedgravning af afgrænsningskablet til robotplæneklipperen

Efter mange vurderinger om hvor robotplæneklipperens ladestation skulle stå, blev der brugt 3 timer på at placere afgrænsningskablet på overfladen af græsset (senere hen blev  afgrænsningskablet lagt ned i jorden, for at minimere sandsynligheden for, at robotplæneklipperen kapper kablet). 

Hvorfor vente med at ligge kablet i jorden? Årsagen til, at jeg valgte at vente lidt med at grave kablet ned, er egentlig ret simpel. Vi har i vores dejlig store have, godt 180 meter kant, som er fordelt således (“udfordringen” beskrevet:

 • 95 meter ligusterhæk (kan robotten køre “inde” i hækken?)
 • 40 meter kant til jord i samme niveau som græsplænen
 • 20 meter fliser
 • 25 meter kant til jord med 2-5 cm niveauforskel (niveauforskellet)

Først og fremmest købte vi jo vores Worx Landroid M500 robotplæneklipper, for at slippe for at slå græs. Men hvis ikke robotten formår at klippe så meget kant som muligt hist og pist, skal vi (jeg) jo alligevel ud og svinge græstrimmeren.

Og da mit værdigrundlag foruden et ønske om en fin, tæt og kort græsplæne, vægter besparelsen af tid til at slå græs – så SKAL den altså kunne tage i hvert fald en del af kanterne. 

Sådan fik jeg lagt kablet helt perfekt – Fremgangsmåde

(Inden du starter, bør du udse dig steder hist og pist, hvor du bevidst giver lidt for meget kabel ud i et hjørne, som efterfølgende kan bruges hvis du mangler lidt ekstra kabel et sted. Gøres dette ikke, risikerer du, at du enten skal klippe ledningen og sætte en ny ledning på – eller at du skal til at trække hele ledningen op)

  1. Kablet kobles til den ene ende af ladestationen.
  2. Kablet lægges med 26 cm til græskanten, og holdes i jorden vha. de medfølgende pløkker.
  3. De steder hvor det er muligt for robotten at komme ud over kanten, lægges kablet med 10 cm afstand til græskanten. 
  4. Ved forhindringer såsom et skønt æbletræ, lægges kablet med 10 cm afstand til stammen (Jeg selv havde ligget kablet 26 cm fra æbletræet stamme, hvor den ifm. step 7 endte med at være 8 cm fra stammen, hvor den stadig ikke støder ind i den).
  5. Du burde være nået tilbage til ladestationen nu, og kan koble kablet til ladestationen. Har du ekstra afgrænsningskabel tilbage, vil jeg anbefale dig at beholde det, uden at klippe det af. Dette gør du ved at sætte en pløk, der hvor du er kommet til, trække kablet ud i en længe, hvor den kan nå tilbage til pløkken og ind til ladestationen. Den del, som nu er udenfor selve klippeområdet (som nok er inde i blomsterbedet eller busken), vil robotplæneklipperen ikke vide eksisterer, da den ikke kører derud. 
  6. 14-20 dage senere (måske før), har du allerede en god idé om, hvor kablet godt kan lægges lidt længere ud mod eller væk fra kanten. Juster nu kanten til, og beslut dig for, om du vil have kablet gravet ned.
  7. Hvis du vil grave kablet ned: Jeg brugt en kantskærer til at bane vejen for kablet hele vejen rundt. Med fingrene pressede jeg kablet ned i den snævre fordybning i græsplænen. Det tog mig 5 timer at smide kablet ned hele vejen rundt (180 meter). 

Og sørg nu for at have nok kabel. Der er ikke noget værre, end at du når til step 6., og finder ud af, at al kablen skal 2 cm længere ud mod kanten, hvilket kræver 3 meter ekstra ledning, som du ikke har fordelt rundt omkring i haven. 

Hr. Lønnebo

Autodidakt havemand, slagteruddannet, pragmatisk og er netop flyttet i en kæmpe patriciavilla, som jeg i mange år frem, vil kunne hygge mig med i fritiden. Læs mere...

3 thoughts on “Robotplæneklipper – Worx Landroid M500 – Anbefales

 1. Hej Lønnebo, Overvejer at købe selvsamme maskine som din. Men har en passage med fliser på 6 cm tykkelse. Kan den registrer kablet i denne dybde ? Har læst et enkelt sted det er muligt, men den lokale XL kender ikke svaret 🙂 Håber du kan hjælpe.

  Hilsen

  Søren

  1. Hej Søren,

   Jeg har desværre ikke puttet kablet 6+ cm ned i jorden, så jeg kan desværre ikke give dig et definitivt svar. Jeg besluttede mig sidste år for, ikke at lægge kablet ned under fliserne, da der simpelthen var for mange + et hæk jeg skulle åbne op ved.

   Hvis jeg var dig, ville jeg kontakte roboteksperten, da de om nogen burde kunne give dig et definitvt svar. Håber, at det lykkedes dig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Recent Content