Pasta med kødsovs – Manges opskrift nr. 1 – Smager skønt

hjemmelavet-pasta-med-koedsovs-opskrift

 

hjemmelavet-pasta-med-koedsovs-opskrift
Udskriv

Pasta med kødsovs

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Hr. Lønnebo

Ingredienser

  • 2 stk gu (hakket)
  • 2 løg (hakket)
  • 2-3 hvidløg (hakket)
  • 1,5 olie (rapsolie, olivenolie m.fl.)
  • 1-2 hakkede tomater (eller flåede. Hvis kødsovsen ikke skal smage for meget af tomat, så hold dig til én dåse)
  • 4 oksefong (0,4 liter kogende vand + 1. stk oksebouillionterning)
  • 2 balsamicoeddike (evt. også 1-2 dl rødvin)
  • 1 tomatpure (køb tuperne i Netto i stedet for de små dyre dåser)
  • 1 tørret timian (brug endelig frisk)
  • 2 tørret oregano (brug endelig frisk)
  • 400 tørret pasta eller spaghetti (brug endelig frisk pasta - se evt. opskriften)
  • 2 salt
  • 1 peber
  • 0,5 sukker

Sådan gør du

  • Start med at hakke løg, gulerødder og hvidløg godt. Jeg river det af og til, hvis jeg har meget travlt.
  • Kog vand sådan at det er klart til at tilsætte retten sammen med oksebouillonen.
  • Tænd gryden på fuld hammer, og brun kødet godt af. Det må meget gerne brænde lidt på i bunden af gryden, da det er et tegn på, at du bruner kødet korrekt.
  • Sæt kødet til side i en skål eller på et fad.
  • Svits løg, gulerødder og hvidløg stille og roligt på medium-varme - det skal ikke blive brændt.
  • Tilsæt oregano og timian og lad det få noget varme.
  • Tilsæt tomatpure og lad det ligeledes få godt med varme.
  • Tilsæt det brunede kød.
  • Tilsæt balsamicoeddiken og eventuel rødvin.
  • Tilsæt hakkede tomater, det kogende vand og oksebouillonen, som du napper i små stykker, da du ellers risikere, at det ikke bliver opløst godt nok.
  • Tilsæt sukkeret til sidst, da det afrunder smagen rigtig godt. Sukker fremhæver smagen i mange ingredienser - lige som salt gør.
  • Lad retten stå og simre lige så længe du har tid. Kan du godt lide basilikum, skal du tilføje samme mængde som af timian.
  • Spis sammen med kogt pasta, spaghetti, ris m.m.

Opskriften på pasta med kødsovs

Pasta med kødsovs er en overdådig ret, som din familie helt sikkert vil sætte pris på, når I sidder rundt om bordet, og aromaerne fra pasta med kødsovs møder jer.

Det er naturligvis OK, hvis du vælger at ændre nogle, sæt en af gæsterne ikke kan døje specifikke ingredienser, som for eksempel indeholder bestemte former for aromastoffer, konserveringsstoffer og smagsforstærkere osv.

Mangler vores opskrift på pasta med kødsovs noget?

Du kan være sikker på, at jeg er, hvis du har nogle gode råd ændringer af en opskrift som eksempelvis pasta med kødsovs.

Er det sådan, at du har nogle ændringer til min pasta med kødsovs, så skal du endelig kommentere i kommentarfeltet. Jeg bliver virkelig glad, hver gang nogle af jer, har lyst til at dele, kommentere, like og bare gør brug af opskrifterne – hvilket uanset om det er pasta med kødsovs eller en anden opskrift.

Lidt historie om Lønnebo

Der findes rigtig mange dygtige madbloggere derude, og jeg håber på.

Så derfor håber jeg på, at du og din familie kan lide denne opskrift på pasta med kødsovs.

Du har måske allerede lagt mærke til, at enkelte af opskrifterne er forklares mere end andre. Dette er hyppigst fordi, at retten kan opfattes uoverskuelig, hvis ikke alt er udpenslet fra starten af.

Venlig hilsen Lønnebo

Hr. Lønnebo

Autodidakt havemand, slagteruddannet, pragmatisk og er netop flyttet i en kæmpe patriciavilla, som jeg i mange år frem, vil kunne hygge mig med i fritiden. Læs mere...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Recent Content