Gulerodskage - Opskrift
Ingredients
Kagen
- 200 g smør (blødt)
- 125 g brun farin
- 50 g sukker
- 3 stk æg
- 200 g hvedemel
- 5 stk gulerødder (fintrevne)
- 50 g valnødder (hakkede)
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk stødt kanel
- 0,5 tsk sal
Frosting
- 200 g fødeost (kaldes også cremecheese natural)
- 3 spsk flormelis
- 1 stk vaniljestang (kornene, skil dem evt. ad med lidt sukker)
- 0,5 stk økologisk citron (saften og fintrevet skal)
Instructions
- Tænd ovnen på 175° C – Almindelig ovn.
- Pisk den bløde smør, brun farin og æg rigtig godt sammen. Tilsæt hvedemel, kanel og bagepulver og rør godt rundt.
- Tilsæt de revne gulerødder, valnøddekerner og eventuel rosiner (jeg foretrækker uden).
- Smør en springform med smør eller margarine - Har du ikke en springform, kan en dyb bradepande bruges, som enten også smøres eller afdækkes med noget bagepapir.
- Bag gulerodskagen i et kvarters tid ved 175° C.
- Brug en bagenål til at stikke i kagen på det dybeste sted, og se om noget af kagen hænger fast på nålen. Så snart ingen kagedej klæber sig til nålen, er kagen færdig.
Jeg håber, at du kan lide min opskrift på gulerodskage
Denne opskrift på gulerodskage er fabelagtig, som jeg er sikker på, at din familie vil elske.
Det står dig frit for, at vælge nogle elementer fra, hvis du vælger at ændre nogle, hvis nu én ved spisebordet ikke kan udstå nogle specifikke ingredienser, som indeholder fx bestemte former for konserveringsstoffer, smagsforstærkere eller aromastoffer m.m.
Mangler vores opskrift på gulerodskage noget?
Jeg er som regel altid parat til at lytte, når det handler om ændringer af en opskrift som f.eks. gulerodskage. Hold dig ikke tilbage med, at lave en kommentar med dine tips.
Jeg bliver så glad, hver gang at nogle af jer, tager jer tid til at dele, like, kommentere og dermed spreder opskriften – dette uanset om det er gulerodskage eller en anden opskrift.
Lidt om Lønnebo
Der findes rigtig mange dygtige madbloggere derude, og mit håb er, at Lønnebo en dag ender blandt dine favoritter. Opgaven er stor, men jeg er overbevist om, at så længe at maden smager godt, og vejledningen er nem at forstå, så skal det hele nok gå.
En anden ting er, at du nok vil opleve, at enkelte af madretterne er har en forholdsvis lang fremgangsmåde. Dette er ofte fordi, at opskriften kan forekomme svær, hvis ikke alt er udpenslet fra starten af.
Kh. Lønnebo