Fliserens uden højtryksrenser – Stenmel


fliserens-uden-hoejtryksrenser-stenmel

Sidste år fik jeg fliserenset mine fliser med en højtryksrenser. I år har jeg besluttet mig for, at jeg vil prøve det UDEN brug af en højtryksrenser.

Det ER hårdt for fliserne, at blive spulet med en højtryksrenser, og da jeg ikke er interesseret i at ødelægge dem før tid, har jeg i år tyet til en anden metode.

Nemlig ved at bruge stenmel til at slibe og farve fliserne. I videoen nedenfor, fortæller jeg om mine tanker og min oplevelse med stenmelet:

Stenmel fra jem & fix

Jeg tog derfor i jem & fix og fandt deres udvalg med stenmel. Valget falt på den grå version, da den sorte, så meget sort ud. Jeg har endnu ikke set, hvordan det rent faktisk ser ud med sort stenmel mellem fliserne, så hvorvidt det havde været et godt/bedre valg, er jeg ikke klar over.

Stenmelet blev fordelt ud på fliserne – i første omgang er det meget vådt, så det fik lov til at ligge i solen i nogle timer, før jeg begyndte at skubbe det rundt på fliserne.

Brug en blød kost til at skubbe stenmelet rundt

Som min mor altid siger – brug en blød kost, medmindre du vil fjerne alt sandet mellem fliserne.

Og er der én ting du/jeg ikke er interesseret i, så er det, at fjerne alt det nuværende sand mellem fliserne. Det skal gerne blive liggende, så vi mindsker mængden af ukrudt og græs, som kommer op mellem fliserne.

Derefter blev alt sandet fordelt rundt på det 300-400 m2 store fliseareal (det tager nogle timer), og så fik det ellers lov til at ligge der en dags tid.

Endnu engang fik jeg skubbet sandet rundt, sådan at det fine sands slibeegenskaber rigtig kom i spil.

Det giver sådan en rigtig fin hvid overflade på de berørte områder, og man er ikke i tvivl, hvis ikke man har været grundig nok.

Efter nogle dags tid

Efter nogle dags tid fejede jeg det overskydene stenmel sammen, og fyldte det i en spand.

Efter nogle dages tid med blæsevejr og skubben med sand, er der ikke meget sand tilbage ovenpå fliserne. Det er enten fløjet over til naboen, op på den overdækkede terrasse eller op på facaden eller vinduerne. Så det gav ikke meget mere end 2 spande sand (der var nok 8 til at starte med).

Jeg er rigtig glad for resultatet – og nu glæder jeg mig bare til at se, hvordan det hele ser ud, når først vi har haft nogle dage med regnvejr.

Patrick Lønne

Autodidakt havemand, slagteruddannet, pragmatisk og her på bloggen kan du læse om mine hus- og haveprojekter. Læs mere...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Forrige indlæg