Cæsarsalat – Velsmagende salat med kylling & parmesan


caesarsalat-opskrift-hjemmelavet
caesarsalat-opskrift-hjemmelavet
Print

Cæsarsalat

Servings 4 personer
Author Lønnebo

Ingredients

Salat

  • 3 kyllingebryst eller resterne fra gårsdagens kylling
  • 1 stor romainesalat
  • 3 skriver brød – gerne noget som har været åbnet i nogle dage
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk honning
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk peber

Dressing

  • 1 dl mayonnaise eller salatmayonnaise
  • 1 tsk worcestershire sauce
  • 4 spsk revet parmesan
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk citronsaft
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk peber

Instructions

Kyllingen

  • Mariner kyllingen med salt, peber, honning og olie.
  • Steg kyllingen i ovnen ved 190 grader i 20-25 minutter – almindelig ovn (brug gerne et stegetermometer – kyllingen er færdige så snart den rammer de 75 grader).

Brødcroutoner

  • Skær brødet i tern og steg det sprødt i panden med 2 spsk olie.

Dressing

  • Blend alle ingredienserne til dressingen på én gang.
  • Smag til med mere af hver ingrediens – så snart den smager godt, er du i mål.

Salaten samles

  • Bræk romainesalaten i mundrette stykker og fordel dem på en fad eller i en skål.
  • Skær kyllingen i mundrette stykker og put dem på fadet.
  • Fordel dressingen udover salaten og kyllingen.
  • Pynt nu med brødcroutonerne og evt. et par dråber citron.

Cæsarsalat – Velbekomme

Det her, er en ret lækker opskrift på cæsarsalat, som du og din familie helt sikkert vil sætte pris på, når I sidder rundt om spisebordet, og duften fra cæsarsalat møder jer.

Min cæsarsalat opskrift kan selvfølgelig justeres til, hvis nu at det er sådan, at én ved bordet er overfølsom overfor nogle specifikke ingredienser, som indeholder eksempelvis laktose, gluten, farvestoffer, aromaer, sulfitter og meget andet. Det er oplagt at nyde den sammen med en lækker rosévin.

Har du rettelser til opskriften med cæsarsalat?

Har du selv nogle erfaringer med cæsarsalat, som du godt vil dele med mig, og muligvis også alle læserne, så kan du være sikker på, at jeg altid vil være klar til at lytte – især når det kommer til tilrettelser af af en opskrift som f.eks. cæsarsalat.

Er det sådan, at du har nogle gode tips eller ændringer til min cæsarsalat, så skal du endelig bare skrive en kommentar i kommentarfeltet. Jeg bliver virkelig glad, hver gang nogle af jer, bruger jeres dyrebare tid på at like, dele, kommentere og dermed spreder opskriften – dette uanset om det er cæsarsalat eller en anden opskrift.

Lønnebo skal være din foretrukne go-to madblog

Der findes rigtig mange dygtige madbloggere derude, og mit håb er, at Lønnebo en dag kommer blandt dine favoritter.

Det kræver selvfølgelig, at du altid finder en god opskrift, som du synes smager godt.

Du vil nok opleve, at enkelte af retterne er mere udførligt beskrevet end andre. Dette kan have noget med kompleksiteten af retten, men især fordi, at jeg vil sikre mig, at du får det hele med.

Kærlig hilsen Lønnebo

Patrick Lønne

Autodidakt havemand, slagteruddannet, pragmatisk og her på bloggen kan du læse om mine hus- og haveprojekter. Læs mere...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Anmeldelse af opskriften




Forrige indlæg