Bestway badebassin på fliser – Anbefaling


Bestway badebassin pool med pumpe

Bestway badebassiner (kan vel også kaldes for pools) skulle være nogle af de bedste på markedet. I hvert fald til prisen, og hvis størrelsen på badebassinnet er til den “mindre” side.

Temperaturerne begyndte at bevæge sig op på den anden side af 30, og da især jeg ikke er særlig god i den stegende varme, kunne det være ret så lækkert med et badebassin i haven.

Du kan støtte Lønnebo ved at følge YouTube-kanalen

Derfor smuttede vi en tur i det lokale byggemarked for at se, om ikke de kunne give os et godt tilbud på et Bestway badebassin.

Hvorfor lige et badebassin fra Bestway?

Vi har været i dialog med flere venner og bekendte, og stort set alle nævner et Bestway badebassin som både holdbar, nydeligt og nemt at sætte op.

Bestway badebassin pool med pumpe

I min barndom har vi også altid haft et Bestway badebassin, så den sociale arv gør nok også et eller andet positivt for Bestway her.

Ekstra kommentar: Efter at vi havde købt badebassinet fortalte min mor, at de for et par år siden havde foræret deres badebassin væk til naboerne.. Hvilket fortæller mig, at badebassinet fra Bestyway har kunne holde til 9-10 års, hvor det nok har været brugt i 4-5 af dem.

Prisen på et Bestway badebassin er overkommelig

Prisen på et Bestway badebassin er overkommeligt. Især hvis du står og er førstegangskøbende, og måske ikke helt ved, hvor meget I kommer til at bruge badebassinet.

Det passer i hvert fald mig rigtig fint, at prøve et “mindre” badebassin af til en OK pris. Vi betalte forhandleren 500 kr. for et Bestway badebassin med tilhørende pumpe.

HvadPris
Bestway badebassin inkl. filterpumpe~500 kr.
Swim & Fun Plejetabs til 50 dage~200 kr.
Swim & Fun pH, klor og stabilizer tests (50 stk.)~95 kr.
Rengøringssæt til poolen (net og undervandsstøvsuger)~200 kr.
Underlag (presseinger/filt)40-200 kr.
Vand (3.800 L)55,46 kr. pr 1.000 liter = 211 kr.
Ekstra vand ifm. fordampning og vand taget op = 0,5 genopfyldning105 kr.
Strøm til pumpe i 6 timer om dagenCa. 3 kWh * 2,44 kr. = 7,32 kr. om dagen
Prisen på en badesæson på 50 dage uden genopfyldning af vand1.717 kr.

Produktinformationer:

 • Diameter: 305 cm
 • Højde: 76 cm
 • Kapacitet: 3.800 L (80% af badebassinet)
 • Materiale: PVC
 • Farve: Blå med hvid kant
 • Pris: 500 kr. I Davidsen (reklame link)

Badebassin på fliser – kan man det?

Dette var mit helt store spørgsmål, da vi stod ude på byggemarkedet og kiggede på de forskellige slags badebassiner.

Vi har som tidligere beskrevet, gjort en del for at få en rigtig pæn græsplæne (vi har eksempelvis plæneluftet den, som du kan læse om her).

Derfor var vi ikke så meget for, at placere et badebassin på græsplænen, da vi nok alle ved, hvordan græsset er helt dødt, når først badebassinet bliver fjernet igen.

Fagmanden anbefalede et underlag til badebassinet på fliser

Jeg tog fat i en fagmand, som sagde til mig, at så længe at vi fejer fliserne godt for sten, grene og andre genstande, og evt. laver et underlag af filt eller presseninger til beskyttelse mod underlaget, så skulle det kunne lade sig gøre.

Vi købte derfor 2 presseninger, som vi har lagt under badebassinet. Efter 5 dage er der stadig ikke gået hul på badebassinet, så jeg tænker, at det godt kan lade sig gøre, hvis man er lidt omhyggelig med at feje fliserne og lave et underlag.

Har I filt derhjemme, vil jeg nok anbefale dét frem for presseninger, da 2 presseninger ikke gør alverden mod de 3.800 liter vand (svarende til 3,8 ton), som presser bunden af badebassinet ned mod fliserne.

Rengøring af Bestway badebassin

Inden I forlader byggemarkedet, vil jeg anbefale jer, at købe følgende:

 • Rensetabletter (vi købte uden klorin)
 • Net til at samle skidt og insekter op med
 • Filt/presseninger til beskyttelse mod underlag

Vi huskede selvfølgelig rensetabletterne, men vi glemte at om nettet, og allerede efter et par timer svømmede der der små blade og insekter rundt.

Bestway badebassin pool med pumpe
Pumpen – lækker minimal med vand

Patrick Lønne

Autodidakt havemand, slagteruddannet, pragmatisk og her på bloggen kan du læse om mine hus- og haveprojekter. Læs mere...

5 thoughts on “Bestway badebassin på fliser – Anbefaling

 1. Hejsa.

  Nu ved jeg ikke lige hvornår dit opslag er fra, men mon ikke du stadig kan svare på mit spørgsmål.
  Jeg vil høre dig, hvordan det er gået med at have poolen på fliser, i forhold til flisernes beskaffenhed efter 1½ måneds vandpjaskeri? Vi har lige anlagt nye fliseterrasse , og er vil virkelig gerne have at poolen skal stå på dem fremadrettet, for at undgå en grim græsplæne. Men er bekymret for alt det vand der jo uungåeligt plasker ud over siderne, og det vil gøre flisebelægningen skæv eller lignende.

  Hvad er jeres erfaring med dette?

  vh. Camilla

  1. Hej Camilla,

   I vores case har stenene ligget der i mange år, og det var ikke til at se, at vi havde haft et bassin oppe i halvanden måneds tid. Vi plaskede ikke SÅ meget med vandet, men tænker ikke, at det ændret “resultatet”.

   Jeg er ikke ekspert på området, men jeg vil da sige, at hvis i har fået anlagt en ny flisererrasse, så kan den måske godt blive lidt presset af de kg tons tunge opfyldte bassin. Men igen, hvis den er anlagt ordentlig, burde den jo kunne holde til det hele?

   Ift. vand tror jeg ikke der er noget problem… Der kommer jo også regnvand, og det gør jo ikke, at specifikke fliser synker – medmindre at de er anlagt forkert, og så vil de alligevel synke over tid 🙂

   (hvis fliserne synker, er det som regel ikke særlig besværligt at hive de “ramte” fliser op, tilføre noget brolæggersand og lægge flisen i igen)

   Vh. Patrick

 2. Hej,
  Hvad er dit bedste råd til tømning?
  Syntes ikke det fungere så godt. Vi har sat slangen til adaptoren og ned i spildevandkloaken. Men der er ikke tryk nok på til at det sidste vand kommer ud jo mere siderne klapper sammen og vandet kommer under hullet.
  Mvh Johanne

  1. Hej Johanne,

   Beklager at jeg ikke har fået svaret dig! Det tager RIGTIG lang tid med slangen. I starten brugte vi også slangen til at få vandet ledt ud på græsplænen. Til sidst åbnede jeg egentlig bare for slusen så det kunne rende direkte ud på fliserne, der har en heldning ned på græsplænen. Det blev gjort i et moderat tempo, så græsplænen også kunne følge med 🙂

 3. Hej Camilla,
  Hvis du stadig kan bruge nogle tips, så har vi haft rigtig gode erfaringer med at læsse et lag fin sand på fliserne inden vi satte bassinet op. Det gik rigtig fint og vi havde det stående hele sommeren (3,5 måneder). Selvfølgelig var det lidt arbejde at få fordelt alt sandet, men de kolde øl smagte bare endnu bedre bagefter. Dem havde vi for resten bestilt online hos netpris, så fuldstændig corona-safe 😉
  Jeg ønsker jer alle sammen en rigtig dejlig sommer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Forrige indlæg