Culottesteg – Stegt som en slagter ville have gjort det

culottesteg-hjemmelavet-opskrift-ovn-hvidlpeg
culottesteg-hjemmelavet-opskrift-ovn-hvidlpeg
Udskriv

Culottesteg

Samlet tid 50 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Lønnebo

Ingredienser

  • 1200 g culottesteg
  • 1 spsk groft salt
  • 1 tsk timian
  • 1,5 spsk olie
  • 1 tsk peber

Sådan gør du

  • Skær først eventuelle scener væk fra undersiden (tilnærmelsesvis sølvfarvet).
  • Snit fedtet i tern – undgå at skære ned i kødet.
  • Fordel olien godt omkring culottestegen.
  • Tænd en mande på fuld hammer og giv culottestegen 2 minutter på fedtsiden, og 1 minut på undersiden.
  • Put culottestegen i et ildfastfad og indsæt et stegetermometer.
  • Giv culottestegen omkring 20-30 minutter ved 140 grader – almindelig ovn.
  • Så snart kernetemperaturen er 56 grader celcius, tages culottestegen ud, og så vil den mens den hviler i 15 minutter, stille komme op på de 60 grader og være medium/rosa og alt saften er blevet inde i culottestegen.
  • Skær culottestegen i meget tynde skiver, da det ikke er rart, at får for tyk en skive, da den kan virke sej.
  • Er du ikke så øvet i at skære culottesteg, skal du forestille dig, at cuclottestegen er en høj trekant. Start med at skære skriver fra den tynde ende af (toppen af trekanten).
  • 10. Når du når halvvejs, roterer du culottestegen 90 grader til venstre, og skærer nu resten af stegen i tynde skiver.
  • 11. OBS: Er du i tvivl, om hvorvidt du skærer stegen korrekt, kan du tage et stykke i munden og bide i det. Virker stegen sej, skal du rotere stegen 90 grader. Kigger du på kødet som du har skåret, skal der IKKE være lange kødfibre at at se (kan sammenlignedes med årerne på et træbord).

Jeg håber, at du kan lide min opskrift på culottesteg

Det her, er en ret god opskrift på culottesteg, som du helt sikkert vil nyde.

Det er naturligvis OK, at ændre i opskriften. Det er ikke altid så ligetil, men der findes efterhånden så mange gode alternativer til madvarer, som indeholder benzoater, sulfitter, lektiner mm.

Har du rettelser til opskriften med culottesteg?

Har du nogle gode erfaringer med culottesteg, som du kunne tænke dig at dele med mig, så kan du være sikker på, at jeg altid vil være klar på at lytte, hvis du har nogle gode råd ændringer af en opskrift som fx culottesteg.

Tøv derfor ikke med, at lave en kommentar med dine tips eller rettelser. Jeg bliver så glad, hver gang at nogen af jer, bruger noget energi på at dele, like, kommentere og bruger opskrifterne – hvilket uanset om det er culottesteg eller en anden opskrift.

Lønnebo skal være din favoritblog

Det er sådan, at jeg har et ønske om, at ende blandt dine foretrukne opskrifteblogs, når du skal bruge en opskrift på bl.a. culottesteg.

Det kræver naturligvis, at du altid finder en god opskrift, som du synes smager godt.

Du har måske allerede lagt mærke til, at nogle af opskrifterne er forklares mere end andre. Dette kan have noget med opskriftens kompleksitet at gøre, men også fordi, at jeg vil sikre mig, at du får det hele med.

Mange tak for dit besøg – Kærlig hilsen Lønnebo

Hr. Lønnebo

Autodidakt havemand, slagteruddannet, pragmatisk og er netop flyttet i en kæmpe patriciavilla, som jeg i mange år frem, vil kunne hygge mig med i fritiden. Læs mere...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Recent Content