Vaffeldej – Nemme & sprøde vafler – Opskrift


vaffel-opskrift-på-vaffeldej

 

vaffel-opskrift-på-vaffeldej
Print

Vaffeldej og vafler

Prep Time 6 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 21 minutes
Servings 4 personer
Author Patrick Lønne

Ingredients

  • dl hvedemel
  • 100 g smør
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 stk æg
  • 4 dl mælk (vi bruger sødmælk)
  • 3 tsk vaniljesukker (kan reduceres til 1-2 stk)
  • 3 spsk sukker
  • 1/4 tsk salt

Instructions

  • Smelt smørret i mikroovnen eller i en gryde og tilføj mælken for en hurtigere afkøling.
  • Alle ingredienserne til vaflerne blandes og røres sammen i en skål. Brug gerne en håndpisker, da det både er hurtigere og står eventuelle melklumper i stykker.
  • Tænd vaffeljernet og tilføj lidt smør og fordel det udover hele vaffeljernet.
  • Tilsæt 1 dl. vaffeldej på vaffeljernet pr. plads og steg vaflen/vaflerne til de har den ønskede farve.
  • Spis vaflerne med sukker, syltetøj, Nutella, peanut butter, flødeskum og/eller frugt.
    I og med, at der er smør i vaffelmassen, er behovet for ekstra fedtstof ikke så stort - så medmindre at vaflerne sidder fast når de er færdige, så hold gerne igen med brugen af smør.
    OBS: Jeg tilsætter af og til 1 dl. øl eller danskvand, da kulsyren er med til at give vaflerne en sprød kant med en blød midte.

Det her, er en lækker opskrift på vaffeldej, som jeg er sikker på, at din familie vil elske.

Opskriften på vaffeldej kan du naturligvis justere til. Det er ikke altid lige nemt, men det bliver kun nemmere at finde gode alternativer til råvarer, som indeholder bestemte former for konserveringsstoffer, smagsforstærkere og aromastoffer osv.

Mangler vores opskrift på vaffeldej noget?

Har du selv nogle erfaringer med vaffeldej, som du godt vil dele med mig, så kan du være sikker på, at jeg altid er lydhør – især når det kommer til vaffeldej justeringer af af en opskrift som eksempelvis vaffeldej.

Tøv derfor ikke med, at sende mig en mail eller placere en kommentar din anbefaling i kommentarfeltet. Jeg bliver så glad, hver gang at nogen af jer, bruger nogle sekunder på at like, dele, kommentere og dermed spreder opskriften for alle vinde – hvilket ligemeget om det er vaffeldej eller noget andet fra bloggen.

Patrick Lønne

Autodidakt havemand, slagteruddannet, pragmatisk og her på bloggen kan du læse om mine hus- og haveprojekter. Læs mere...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Anmeldelse af opskriften




Forrige indlæg