Kan et sundere indeklima give en mindre varmeregning?


sundere indeklima-varmeregning

(Denne artikel er sponsoreret)

Vi bor i en smuk, men gammel patriciervilla fra 1910 med kælder. Vi har været i gang med at optimere vores el- og varmeforbrug – vi er nu i slutfasen med varme forbedringerne.

Vi har fuet en masse, da vi opdagede, at der mange steder i huset, ikke var tæt ud til hulmuren. Utætheden resulterede i, at varmen og vores penge derfor forsvandt “ud i hulmuren”, som vi siger.

I forbindelse med, at jeg søgte på nettet omkring varme forbedringerne faldt jeg over ordet Boligventilation. Jeg har altid tænkt, at et godt indeklima et et resultat af, at man hyppigt lufter ud – gerne flere gange om dagen. Det var dog indtil, at jeg fik læst mig nysgerrig på et ventilationsanlæg, og hvad det kan gøre for både indeklimaet og pengepungen.

sundere indeklima-varmeregning
Boligventilation

Som jeg forstår det, skifter ventilationsanlæg den dårlige og fugtige luft ud med frisk og ren luft og den rene luft bliver opvarmet og nedkølet alt efter behov. På den både får du temperaturen i rummet på et niveau, som du gerne vil have den, og temperaturen svinger ikke ligesom når du lufter ud på almindelig vis.

Måske det bliver noget for os en dag – min sult efter optimeringer er i hvert fald ikke stillet endnu.

Patrick Lønne

Autodidakt havemand, slagteruddannet, pragmatisk og her på bloggen kan du læse om mine hus- og haveprojekter. Læs mere...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Forrige indlæg