Stegt flæsk i ovn – Opskrift på Danmarks nationalret


stegt flæsk opskrift

Jeg elsker stegt flæsk, uanset om det er stegt i ovn eller på en pande. Stegt flæsk spises som regel med kartofler og en lækker persillesovs samt dampede grøntsager.

Hvordan du spiser din stegt flæsk, er selvfølgelig helt op til dig. Her får du min opskrift på en hjemmelavet omgang stegt flæsk i ovn. Opskriften indeholder et protip, som jeg tror på, at du helt sikkert vil bruge i dag og i fremtiden.

Lav endelig rigelig stegt flæsk – Stegt flæsk kan sagtens genopvarmes i morgen eller spises koldt på et stykke rugbrød.

stegt flæsk opskrift
Udskriv

Stegt flæsk i ovn

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 person
Forfatter Patrick Lønne

Ingredienser

  • 1.000 g flæsk i skiver (0,5-1 cm tykke skiver)
  • Godt med salt
  • Godt med peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 225° C – Almindelig ovn.
  • Hvis du har købt et stykke stegeflæsk: Sørg for, at alt brusken er skåret fra, da ingen kan lide brusk i sin stegt flæsk. Skær efterfølgende stegeflæsken ud i passende skiver.  Jeg skærer selv flæsken ud i 1 cm tykke skiver, da jeg godt kan lide, at stege sværen sprød mens kødet stadig er saftigt og ikke tørt
  • Protip: Tag en bageplade frem og placer et stykke bagepapir på bageplade. Fordel en god omgang salt og peber på bagepapiret.
  • Fordel det nu de udskårede skiver flæsk på bagepapiret, og giv dem nu en omgang salt og peber på toppen. Protippet fra før, gør at du ikke behøver at vende flæsken på bagepapiret for også at krydre det på undersiden.
  • Steg flæsken midt i ovnen i henholdsvis 20 og 10 minutter. Efter de første 20 minutter, vender du flæsken med en gaffel, en stegegaffel eller en paletkniv. På den måde opnår du som regel den bedste brune farve på begge sider af den stegte flæsk.

Stegt flæsk er Danmarks nationalret

Stegt flæsk er kåret som Danmarks nationalret, og trods den fine titel, er det slet ikke så svært at lave hjemmelavet stegt flæsk. Denne opskrift er til stegt flæsk i ovn, men vil du gerne stege flæsken på panden i omkring 10 minutter på hver side, til at flæsken har en lækker farve og sværen forhåbentlig er sprød!

Mange mener, at der skal persillesovs til stegt flæsk

Jeg er bestemt ikke uenig. Er du dog af en anden opfattelse, at dette helt acceptabelt. Du kan vælge at lave hvilken som helst anden sovs, eller helt undlade at lave sovs, men det smager nu godt.

Er jeg selv hjemme en aften, og der er nogle skriver flæsk i køleskabet, kan jeg godt inde på at skrælle et par store kartofler, finde 6-7 skriver stegt flæsk frem og lidt broccoli. Derefter putter jeg olie på panden og tilsætter flæsken og steger den i 10 minutters tid. Derefter tilføjet jeg kartoflerne i mundrette stykker og broccoli og lader det stege sammen i samme pande.

Dét at jeg kun bruger én pande og ingen gryder, er altså bare rart, når man ikke gider at stå og vaske op i 10 minutter efter, at maden er blevet spist. Så der var lige et ekstra protip til jer 🙂

Paneret stegt flæsk

Dette hører den ældre generation til, så får du bedsteforældrene på besøg, er det her helt sikkert en vinder! Hvis du gerne vil lave paneret stegt flæsk, skal du blot vende den stegte flæsk i skiver i sammenpisket æg og derefter rasp.

Er du ikke en kæmpe fan af rasp, kan du bruge hvedemel eller rismel. Hjemme hos os foretrækker vi rismel, da vi så vidt mulig prøver at skære ned på brugen af hvedemel. Rismel kan erstatte hvedemel i rigtig mange opskrifter.

OBS: Et godt tip er dog at teste det stille og roligt, sådan at du ikke erstatter hvedemel med rismel 1/1, men måske prøver at tilsætte halvt hvedemel og halvt rismel.

Jeg håber, at du kan lide opskriften på Stegt flæsk

Det her, er en ret god opskrift på Stegt flæsk, som du helt sikkert vil synes smager dejligt.

Det står dig frit for, at ændre i opskriften, sæt flere af gæsterne ikke har det så godt med enkelte ingredienser, som f.eks. indeholder laktose, sulfitter, lektiner mm.

Har du ændringer til opskriften på Stegt flæsk?

Jeg er af princip lutter øre, når det handler om ændringer og/eller forbedringer til af en opskrift som for eksempel Stegt flæsk. Hold dig ikke tilbage med, at lave en kommentar med dine tips eller ændringer.

Jeg bliver virkelig glad, hver gang nogle af jer, bruger tid på at like, dele, kommentere og dermed spreder opskriften for alle vinde – hvilket ligegyldigt om det er Stegt flæsk eller en anden skøn opskrift.

Hvem skriver her?

Der findes rigtig mange dygtige madblogge derude, og mit håb er, at Lønnebo en dag ender blandt dine favoritter. Så derfor håber jeg på, at denne opskrift på Stegt flæsk smager dig.

En anden ting er, at du nok vil opleve, at enkelte af retterne er har en forholdsvis lang fremgangsmåde. Dette er for det meste fordi, at opskriften kan forekomme kompleks, hvis ikke alt er beskrevet godt fra starten af.

Vh. Lønnebo

Patrick Lønne

Autodidakt havemand, slagteruddannet, pragmatisk og her på bloggen kan du læse om mine hus- og haveprojekter. Læs mere...

2 thoughts on “Stegt flæsk i ovn – Opskrift på Danmarks nationalret

  1. Hej Lønnebo.
    Du skriver, at stegt flæsk sagtens kan varmes dagen efter.
    Hvordan gør du det, uden at det bliver blødt?
    Jeg vil gerne servere retten til nogle gæster, men jeg har problemer med ar nå det samme dag.

    1. Hej Jette,

      Hvis det var mig, der skulle genopvarme stegt flæsk, så ville jeg placere dem i et fad, og dække kød-delen ind i sølvpapir (rundt omkring, ikke hvert enkelt stykke flæsk). Sværen vil dermed stadig være fri, sådan at den forhåbentlig kan blive sprød igen, når du varmer den op. Hvordan du varmer den op er efter temperament. Jeg kører selv genopvarmning på 100-150 grader alt efter hvor meget tid jeg har. Til slut får den så et ordentlig riv på måske 220 grader indtil at jeg er tilfreds med sværen – men det skal ikke tage for lang tid, for så bliver kødet kedeligt igen.

      Vh. Patrick

Skriv et svar til Jette skylvad Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anmeldelse af opskriften




Recent Content