Smørmøre & fedtede spareribs – Uhyre nem opskrift


hjemmelavet-spareribs-opskrift

 

hjemmelavet-spareribs-opskrift
Print

Spareribs

Ingredients

  • 2 kg ribben af svin

Kogelage

  • 2 l vand
  • 10 sorte peberkorn
  • 1 stort løg
  • 4 fed hvidløg
  • 3 tsk salt
  • 1 spsk sukker

BBQ-marinade

  • 2,5 dl ketchup
  • ½ dl brun farin
  • 1 dl soya
  • ½ dl æblecidereddike
  • 2 spsk flydende honning
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 spsk Worcestershire sauce
  • 1,5 spsk citronsaft
  • 1 spsk hakket ingefær
  • ¼ tsk hot sauce eller ½ tsk chiliflager

Instructions

BBQ-marinade

  • Saml alle ingredienserne i en lille gryde og varm blandingen op ved medium varme. Det må gerne simre en smule, sådan at det stille og roligt bliver reduceret. Dette tager ca. 10 minutter.

Spareribs

  • Du kan enten lade ribbene være hele (passer godt til grillen), eller skære dem i mindre stykker alt efter temperament.
  • Find en stor gryde og tilsæt vand, peberkorn, løg skåret i kvarte, hvidløg, sukker og salt.
  • Smid ribbenene ned i gryden og bring op og simre-koge (koge med små bobler, men ikke buldrekoge!).
  • Giv ribbenene 50-60 minutter.
  • Pensl dine soon-to-be spareribs med BBQ-marinaden og sæt dine spareribs til side i køleskabet eller i et koldt rum. Gerne i 2 timer - hvis du har tid, så gerne til næste dag.
  • Hvis du vil grille dine spareribs, skal de bare på grillen i 7-8 minutter hvor du løbende pensler med eventuel overskydende BBQ-marinade. I ovn skal de have 12-15 minutter ved 200 grader - varmluft. Dine spareribs er færdige, så snart de har den lækre mørkerøde farve lige inden de bliver sorte.

Opskriften på hjemmelavede spareribs

Denne opskrift på hjemmelavede spareribs er virkelig lækker, som du og din familie helt sikkert vil sætte pris på, når aromaerne fra hjemmelavede spareribs møder jer.

Hjemmelavede spareribs kan du naturligvis justere til. Det er ikke altid så enkelt, men det bliver kun nemmere at finde gode alternativer til ingredienser, som indeholder bestemte former for konserveringsstoffer, aromastoffer, smagsforstærkere mm.

Har du rettelser til opskriften med hjemmelavede spareribs?

Har du nogle gode erfaringer med hjemmelavede spareribs, som du kunne tænke dig at dele med mig, så kan du være sikker på, at jeg altid er interesseret i at snakke, hvis du har nogle gode råd tilrettelser af en opskrift som f.eks. hjemmelavede spareribs.

Hold dig ikke tilbage med, at sende mig en mail eller placere en kommentar dine oplevelser i kommentarfeltet. Jeg sætter virkelig stor pris på, hver gang nogle af jer, tager jer tid til at like, kommentere, dele og dermed spreder opskriften – hvilket uanset om det er hjemmelavede spareribs eller en anden opskrift.

Lønnebo’s historie

Jeg håber på, at min side en dag blive en af dine foretrukne madblogge – også når du leder efter en god opskrift på hjemmelavede spareribs.

Kampen er hård, men jeg er sikker på, at så længe at maden smager godt, og vejledningen er til at følge, så skal det hele nok gå.

En anden ting er, at du nok vil opleve, at enkelte af madretterne er skrevet meget udførligt. Dette er for det meste fordi, at opskriften kan forekomme uoverskuelig, hvis ikke alt er udpenslet fra starten af.

Vh. Lønnebo

Patrick Lønne

Autodidakt havemand, slagteruddannet, pragmatisk og her på bloggen kan du læse om mine hus- og haveprojekter. Læs mere...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Anmeldelse af opskriften




Forrige indlæg