Klassisk ratatouille – Sådan laver du det


ratatouille-opskrift-hjemmelavet
ratatouille-opskrift-hjemmelavet
Print

Klassisk ratatouille

Fantastisk klassiske bonderet, som jeg elsker at servere på de kødfrie dage.
Servings 4 personer
Author Lønnebo

Ingredients

  • 1 squash
  • 2 auberginer
  • 2 store løg
  • 2 peberfrugter
  • 600 g tomater
  • 5 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 2 spsk olie
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk timian
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber

Instructions

  • Alle grøntsagerne skal skylles den store aubergine, squash og køgene skæres over på langs.
  • Skær peberfrugter, auberginer, løg og squash i skiver.
  • Svits dem af på en pande – gerne en grillpande.
  • Hvis muligt: Bland grøntsagerne med rosmarin, timian og olie.
  • Skær tomaterne i skiver og pres hvidløgen.
  • Bland tomaterne med hvidløgen.
  • Læg nu skiftevis grøntsagerne ovenpå hinanden med basilikumblade hist og pist i et ildfast fad (se opskriftens billede).
  • På nogle tidspunkter af året, har grøntsagerne ikke så meget vand i sig. Tilsæt derfor vandet hvis de allerede har saftet meget, og virker tørre.
  • Tilsæt æblecidereddike, salt og peber.
  • 10. Giv ratatouilleen ca. 40 minutter ved 175 grader – almindelig ovn.

Ratatouille – Velbekomme

Ratatouille er en enestående ret, som jeg er sikker på, at din familie vil elske.

Min ratatouille opskrift kan selvfølgelig justeres til, sæt flere af de spisende er overfølsom enkelte ingredienser, som f.eks. indeholder laktose, gluten, farvestoffer, aromaer, sulfitter og meget andet.

Har du rettelser til opskriften med ratatouille?

Jeg er altid klar til at tage en snak, når det handler om tilrettelser af af en opskrift som fx ratatouille.

Har du nogle ændringer til opskriften på ratatouille, så skal du endelig bare skrive en kommentar i kommentarfeltet. Jeg bliver virkelig glad, hver gang nogle af jer, tager jer tiden til at kommentere, dele, like og dermed spreder opskriften – dette ligemeget om det er ratatouille eller en anden skøn opskrift.

Lønnebo skal være din foretrukne go-to madblog

Det er sådan, at jeg har et ønske om, at blive din yndlings go-to madblog, når du skal bruge en opskrift på blandt andet ratatouille.

Opgaven er stor, men jeg er sikker på, at så længe at maden maden er god, og vejledningen er nem at følge, så skal det nok gå alt sammen.

Du har måske allerede lagt mærke til, at nogle af madretterne er forklares mere end andre. Det kan blandt andet have noget at gøre med opskriftens sværhedsgrad – men også fordi, at jeg vil sikre mig, at du bliver guidet korrekt.

Kærlig hilsen Lønnebo

Patrick Lønne

Autodidakt havemand, slagteruddannet, pragmatisk og her på bloggen kan du læse om mine hus- og haveprojekter. Læs mere...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Anmeldelse af opskriften




Forrige indlæg