Kylling i karry
Servings 4 personer
Ingredients
- 1 hel kylling
- 1 stort løg
- 1 gulerod
- 100 g seleri
- 1 tsk peber
- 1 tsk salt
Kogning
- 1 l vand
Karrysovsen
- 20 g smør
- 1 stort løg
- 2 æbler
- 2-4 tsk karry
- 2 spsk hvedemel
- 5 dl suppevand fra kyllingen
Instructions
Kog kyllingen
- Skær gulerødder, løg og selleri i små stykker og put det i en gryde med vandet.
- Rens kyllingen og put den ned i gryden.
- Vandet skal gerne dække kyllingen.
- 10. Bring vandet i kog og skrue ned, sådan at den kun simrer.
- 11. Lad kyllingen koge i 1 time (eventuel 1 time, hvis du har tiden til det).
- 12. Tag gryden af varmen og fortsæt til karrysovsen.
Karrysovsen
- 11. Riv æblet fint og skær løget i mindre tern.
- 12. Svits løgene af i den smeltede smør ved mellem varme.
- 13. Tilsæt karry og løg og giv det lov til at svitse med.
- 14. Tilsæt mel og rør godt rundt – det bliver helt smuldret.
- 15. Tilsæt 1 dl af suppevandet fra kyllingen.
- 16. Når karrysovsen begynder at tykne, tilsættes resten af suppevandet.
- 17. Tilsæt salt og peber og lad sovsen simre i 5 minutter.
- 18. Smag til med mere salt, peber og karry.
- 19. Fjern kyllingekødet fra benene, skær det i mundrette stykker og tilsæt det til suppen.
- 20. Lad kyllingen få varmen i 3 minutter.
- 21. Server.
Nem kylling i karry