Koldhævede boller


koldhævede boller hjemmelavet opskrift

koldhævede boller hjemmelavet opskrift
Print

Koldhævede boller

Servings 15 boller
Author Lønnebo

Ingredients

  • 20 g gær
  • 6 dl koldt vand
  • 2 tsk salt UDEN top
  • 1 æg
  • 800 g hvedemel eller durumhvedemel kan bruges halvt/halvt

Instructions

  • Bland gæren godt sammen med det kolde vand.
  • Tilsæt æg og rør igen godt sammen.
  • Tilsæt salt og 80% af melet og rør sammen til en ensartet masse.
  • Sæt dejen til hævning i køleskabet i minimum 10 timer.
  • Tag dejen ud af køleskabet og form nu nogle boller på en bageplade med noget bagepapir på.
  • Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.
  • Pensl bollerne med æg eller mælk og drys med birkes, solsikkekerner, chiafrø eller sesamfrø.
  • Bag de koldthævede boller 20-25 minutter ved 200 grader – almindelig ovn.

Koldhævede boller – Velbekomme

Koldhævede boller er en virkelig fantastisk ret, som du og din familie bestemt vil kunne lide, når aromaerne i luften fra Koldhævede boller møder jer.

Det står dig frit for, at ændre i opskriften, hvis nu at det er sådan, at nogle ved bordet ikke kan udstå nogle specifikke ingredienser, som indeholder fx laktose, gluten, farvestoffer, aromaer, sulfitter og meget andet.

Mangler opskriften på Koldhævede boller noget?

Du kan være sikker på, at jeg er, hvis du har nogle gode tips rettelser af af en opskrift som fx Koldhævede boller.

Hold dig ikke tilbage med, at sende mig en mail eller smide en kommentar dine anbefalinger i opskriftens kommentarfelt. Jeg sætter virkelig stor pris på, hver gang nogle af jer, bruger jeres tid på at kommentere, dele, like og bare gør brug af opskrifterne – hvilket uanset om det er Koldhævede boller eller en anden opskrift.

Lønnebo skal være din foretrukne go-to madblog

Der findes rigtig mange dygtige madbloggere derude, og mit håb er, at Lønnebo en dag ender iblandt dine favoritter.

Målsætningen er stor, men jeg tror på, at så længe at maden er af god kvalitet, og vejledningen er nem at følge og forstå, så skal det nok gå alt sammen.

En anden ting er, at du nok vil opleve, at enkelte af opskrifterne er forklares mere end andre. Det kan bl.a. have noget at gøre med madens sværhedsgrad, og at jeg vil sikre mig, at du er blevet sat godt ind i retten.

Kærlig hilsen Lønnebo

Patrick Lønne

Autodidakt havemand, slagteruddannet, pragmatisk og her på bloggen kan du læse om mine hus- og haveprojekter. Læs mere...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Anmeldelse af opskriften




Forrige indlæg