Isolering af huller med fugemasse


Efter isolering med fuge

Vi fortsætter så småt med at arbejde på den indvendige del af huset. Efter at have malet hele stort set alle husets rum, kom vi til barneværelset.

Der skulle også males – da vi tog loftlisterne ned, fandt vi dog ud af, at der ikke var lukket tæt et eneste sted i kanten ud til hulmuren eller kryberummet.

Vi har førhen godt kunne mærke (og høre), at radiatoren skulle bruge lidt flere kræfter på at varme rummet op, end inde i de andre rum – dog havde vi ikke overvejet, at det var fordi, at radiatoren også skulle varme hulmuren og kryberummet op.

I og med at planen var, at listerne skulle op på plads igen efter malingen havde tørret, blev det besluttet, at der blot skulle lægges en fuge rundt i hele kanten for at dække hullerne.

Nu fik jeg selvfølgelig ikke taget noget billede, inden at listerne kom op igen – men inde i soveværelset, hvor listerne ikke skulle tages ned igen (da der lige var blevet malet), blev der lavet en anden løsning, som skal fungere indtil at listerne engang skal tages ned om 5-10 år, hvor vi skal male igen.

Sådan her så det ud inden der blev lagt en fuge:

Før isolering med fuge
Før isolering med fuge

Sådan her så det ud, efter at der var blevet lagt en fuge:

Efter isolering med fuge
Efter isolering med fuge

Der var også nogle steder rundt i kanten, hvor det var nødvendigt at lægge en fuge helt ude ved kanten, da træet gabte en smule.

Her er resultatet – kig på 3-5 bræt fra højre mod venstre (lige over stikkontakten).

Efter isolering ude ved kanten (set fra en normal synsvinkel)
Efter isolering ude ved kanten (set fra en normal synsvinkel)

Det er næsten ikke til at se med det blå øje, at der er blevet lagt en fuge her – måske kan du slet ikke se hvor henne…?

Det så sådan her ud før:

Før isolering med fuge ude ved kanten
Før isolering med fuge ude ved kanten (set stående fra en seng)

Det er selvfølgelig fordi, at du med lidt snilde, en rolig hånd og tålmodighed, sagtens kan lave nogle gode lappeløsninger, som hverken din far eller kammerater efterfølgende vil kunne klandre dig med.

Patrick Lønne

Autodidakt havemand, slagteruddannet, pragmatisk og her på bloggen kan du læse om mine hus- og haveprojekter. Læs mere...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Forrige indlæg