Hvad koster et oppustelig spabad i strøm?


Hvad koster et oppustelig spabad i strøm?

Oppustelige spabade bliver mere og mere populære hjemme hos de danske familier. Især pga. de lave priser, du kan finde de oppustelige spabade til. De oppustelige spabade fra Lay-Z Spa (også kaldet Lazy Spa) er et meget populært mærke blandt forbrugerne.

Alligevel er der et enkelt spørgsmål, der altid presser sig på, når det kommer til et af de skønne spabade. 

Er det dyrt at have et oppusteligt spabad kørende? Ja og nej. Det er for de fleste husholdninger overkommeligt at have et oppusteligt spabad kørende. Selvfølgelig bliver elregningen noget dyrere i og med at det koster lidt, at holde spabadet ved den ønskede temperatur. Du kan forvente at skulle betale 500 kr. ekstra i måneden, hvis det oppustelige spabad holder en temperatur på 33 grader døgnet rundt.

Nu tænker du sikkert, at du helst gerne vil bade ved 37-40 grader, og de 500 kr. er hvad jeg selv betalte ekstra i måneden for at have en Lay-Z Spa Miami kørende i døgndrift med pumpe og varmen slået til.

 

Udvalg af de populære spabade fra Laz-Z Spa:

Nedenfor kan du se et billede af, hvordan jeg indstillede mit oppustelige spabad 5 ud af de 7 dage om ugen.  

Som du kan se, skruede jeg som regel varmen op kl. 15.00, da jeg kom hjem fra arbejde. Efter 2-3 timer var vandt så blevet de ønskede 37 grader.

Men hvor meget strøm bruger Lazy Spa rent faktisk? Og hvor meget strøm bruger de oppustelige spabade fra de andre mærker på markedet? Og hvilket oppustelig spabad er egentlig det bedste?

Dette er alt sammen noget jeg undersøgte inden jeg investerede i mit Lay-Z Spa Miami. Hvis du gerne vil vide, hvad jeg fandt frem til, vil jeg anbefale dig, at læse videre.

Overvejer du at købe et Lay-Z spabad, kan du se et godt udvalg her (affiliate-link).

Hvad koster et oppustelig spabad i strøm?

Hvor meget strøm bruger et Laz-Z Spabad?

Hvor meget strøm dit spabad fra Lay-Z afhænger af dit forbrug. Jeg selv havde det kørende i døgndrift, og det kostede ca. 500 kr. i måneden, hvor vejret det meste af tiden var omkring de 20 grader.

Allerede nu begynder jeg også at snakke om temperaturen udenfor – også selvom, at de nyere oppustelige spabade, med god isolering.

For hvilke faktorer spiller en rolle ift. driftsomkostningerne ved et oppustelige spabad?

 • Din elpris
 • Størrelsen på spabadet
 • Pumpens forbrug i kW
 • Antallet af tænde timer i døgnet
 • Temperaturen

Jeg vil tro, at man ved et spabad har du et almindeligt spabad derhjemme, som du bruger 1 gang i ugen, vil koste dig omkring 500 kroner i måneden i strøm. Det afhænger dog fuldstændig af, hvorvidt du bevarer temperaturen på de 36-40 grader du ønsker, alle døgnets 24 timer, eller om du gør brug af den metode, som jeg selv har brugt. 

Har du den kørende på fuld skrald hele måneden, vil det nok koste 800-1.000 kr.

Dermed er det lidt at spare på strømmen til dit oppustelige spabad, hvis du er omhyggelig med at skrue op og ned alt efter brug.

Bruger du det oppustelige spabad i løbet af en varm sommer, vil det dog minimere strømforbruget. Varmen fra luften og solen vil gøre det nemmere for spabadet at holde en konstant temperatur uden at skulle bruge alt for meget strøm. Om vinteren vil den derimod kræve mere strøm, da den foruden at holde vandet varmt, også skal modvirke kulden.

Årsagen til at det er sådan, er at varmeisoleringen af det oppustelige spabad ikke er nær så godt som man måske kunne ønske sig.

Dog vil jeg sige, at følger man vejledningen og tager det oppustelige spabad ind før man rammer de 4 grader, så er varmeisoleringen stadig hæderlig. 

Klimaet bevirker, at den nødvendige mængde strøm du skal bruge for at opretholde en konstant temperatur, varierer alt efter hvor varmt og koldt det er.

Med nogle oppustelige spabade er det ikke muligt at lade varmelegemet og pumpen køre på samme tid, og det begrænser naturligvis muligheden for et optimeret strømforbrug.

Derfor kan det være en god idé, at investere lidt flere penge i en nyere model, da de nyere versioner af Laz-Z spa eksempelvis kan køre på samme tid. Det kan vores Laz-Z spa Miami – og det har for os været utrolig rart, og har ikke krævet den store tid i form at konstant at skulle skifte mellem et aktiveret varmelegeme og pumpe.

Hvad koster et oppustelig spabad i strøm?

Hvor meget koster et oppustelig spabad at køre?

Oppustelige spabade koster i gennemsnit 10-15 kroner om dagen. Sammenligner man det med et almindelige udespa, melder de fleste forhandlere om et forbrug på 15-20 kroner.

Forbruget af strøm til et oppustelig spabad afhænger af:

 • Din pris på strøm
 • Pumpens nominelle værdi i kW
 • Størrelsen på det oppustelige spabad
 • Antallet af gange spabadet bruges
 • Tid på året (temperatur)

Du finder din pris pr. brugt kWh på din elregning. Strømprisen er den samme uanset hvad du bruger strøm på – om det er lyset over spabadet eller strøm at at køre spabadet, så er prisen den samme pr. kWh-forbrug.

Patrick Lønne

Autodidakt havemand, slagteruddannet, pragmatisk og her på bloggen kan du læse om mine hus- og haveprojekter. Læs mere...

8 thoughts on “Hvad koster et oppustelig spabad i strøm?

 1. Hej
  Vi overvejer et Laz-y-spa Havana, men jeg har meget svært ved at finde information om, hvorvidt det kan køre på almindelig strøm / spænding – eller om det kræver mere end de sædvanlige 220-230 volt / 10 ampere? Jeg har en elektriker-nørd-ven der siger, at der er brandfare ved benyttelse af en almindelig stikkontakt – hvis man kører den i mere end 2 timer?

  1. Hej Angantyr,

   Jeg er ikke uddannet elektriker, men produkterne er jo lavet til at sidde i almindelige stikkontakter. Hvis der skulle være en brandfare ved at have den tændt i længere tid, vil det helt sikkert fremgå i brugermanualen. Så den vil jeg nok anbefale dig, at læse igennem, for at være helt sikkert 🙂

 2. Måske det er ret vigtigt i dit indlæg og komme ind på at man skal være sikker på man bruger en korrekt forlængerledning der kan ta det store strømforbrug. Ellers er der en reel brandfare. 🙂 Taler af erfaring da vi fik smeltet en stikkontakt fordi vi ikke var opmærksom på dette.

  1. Hej Christian,

   Helt bestemt. Jeg har ingen forlængerledning på min, så derfor har jeg helt glemt at betragte denne ‘udfordring’.

   Vh. Patrick

 3. Super god side, med indlæg omkring ca. pris på forbrug af el til oppustelig spa.
  Da du giver er bud på ca. 500 kr i strøm, hvad var din elpris pr. KWh den gang du skrev dette?
  Vi er her midt 2022 kommet godt op i elpris, og vores svigersøn vil give os en oppustelig spa, men vi kan ikke rigtig finde ud af hvor højt vi kan ende med de høje elpriser vi har i dag.
  Pumpen kører med 2200 kWh.
  Ved du om man kan slukke den i feks 3 uger i sommer?
  Skal den stå med strøm på altid, hvis man ikke bruger den så ofte?
  Ja, vi er helt nye i dette. Min mand syns spa er dejligt. Mig siger det varme vand ikke rigtig noget. Kun boblerne

  1. Hej Jeannette,

   Min priser er beregnet ud for en kWh pris på 2,44 kr.

   Jeg undersøgte det med at lade den være slukket i længere tid sidste år – men har glemt hvad jeg fandt frem til. Jeg vil dog mene, at man skal lade pumpen køre (kan køre uden at have varmen tændt), og så skal man højst sandsynlig give den et klor-chok når man kommer hjem igen……..

   så ja, det er en dyrere fornøjelse i dag end det var sidste år – og forrige år. hvis prisen er fordoblet, vil det koste 1.000 kroner at have et dejlig varmt spabad –> sammenlign det med hvad en tur i Legoland koster, og vurder så om du hellere vil nyde et varmt bad med manden og svigersønnen, end en enkelt dag i Legoland. Hvis du hellere vil i Legoland, er det nok ikke i år din svigersøn skal give dig et spabad.

   PS: jeg har valgt ikke at sætte min op i år – 2 små børn som ikke gider spabaddet endnu gør, at det er meget bedre for os at vente til næste år, og så spare de penge 🙂

   Vh. Patrick

 4. Hej Patrick,
  Tusind tak for din store hjælp 🙂
  Ja, det er nogle helt andre elpriser end i dag.
  Jeg er typen der går med livrem og seler, så jeg vil hverken have lån, el, gas eller andet på variabel pris, så jeg er heldig at min el mv. er fastpris. Dog er det dobbelt op i forhold til din pris på 2.44 😮
  Vi er vant til at passe intex/bestway (blå) pool om sommeren på Mallorca, så der har vi heldigvis lidt viden omkring klor, filter mv. Så det er jo perfekt hvis vi “bare” kan nøjes med at lade pumpen køre, uden at varme op i nogle perioder 🙂
  Nu må vi prøve at se om det er noget. Drengene taler allerede om TV og en kold øl/vand 🙂
  Børnebørnene bliver nok også glade 🙂
  Vh. Jeannette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Forrige indlæg