Hulmursisolering – Hvad for noget?


hulmursisolering-billig-pris

“Hulmursisolering”.

Det er et ord, som efterhånden er blevet nævnt mange gange – både hos bekendte, venner, familie og hjemme over spisebordet.

Hvad er hulmursisolering?  Hulmursisolering er effektiv isoleringsform, hvor man i mange tilfælde, kan spare flere tusinde kroner på varmeregningen. Det tager nogle timer for en professionel håndværker at lave.

For mig, lyder det jo RIGTIG spændende, når nogen fortæller mig, at man kan spare flere tusinde kroner på varmeregningen om året.

Især nu her hvor vores udgift pr. kWh varme brugt, er steget fra 0,25 kr. til 0,5125 kr. (hvilket svarer til 51,3% stigning).

(jeg er ikke fagperson, så jeg vil anbefale dig, at indhente tilbud fra nogle rigtige eksperter her*, EFTER at du har læst dette blogpost færdigt – meningen er, at du skal blive klog på, hvad hulmursisolering er, sådan at du efterfølgende kan gå ud og købe det helt rigtige produkt)

Alle links markeret med * er reklamelinks – jeg får en lille kommission hvis I gør brug af servicen ♡

Hvordan foregår hulmursisolering?

Hvordan foregår hulmursisolering? Hulmursisoleringen sker som regel ved, at der bores et hul i muren, hvor der indsprøjtes et isoleringsmateriale ind – også kaldet hulmursfyld. Efterfølgende lukket og forsegles hullet, så det ikke er til at se, at der har været lavet et hul ind til hulmuren.

Hulmursfyldet kan være mange forskellige ting. Jeg har hørt, at granuleret stenuld skulle være rigtig fint – men igen, her vil jeg nok lige tage en snak med en af de mange hulmursisolerings-eksperter.

En billig pris på hulmursisolering

Der er fra hus-til-hus en STOR forskel på, hvor mange m2 hulmur, der skal isoleres. Det afhænger først og fremmest af, hvordan og hvor godt hulmuren allerede er isoleret.

Hvad koster hulmursisolering? Hulmursisolering koster mellem 80 kr./m2 til 175kr./m2. Det afhænger af materialet der isoleres med, og hvilket firma, der sætter prisen.

Lad os lege med tanken om, at du har 150 m2 hulmur, som du skal have isoleret. Så tager du bare de 150 og ganger med en pris på eksempelvis 100 kr = 15.000 kr.

Jeg fik selv lavet et tilbud efter at have gjort brug af den her “få-et-tilbud-på-hulmursisolerings-service”* – det gør det altså lidt nemmere (også selvom at man ikke bor i København).

Hvor meget sparer man, ved at hulmursisolerer?

Igen afhænger det af jeres hus, forbrug og varmekilde i huset. Jeg vil gætte på, at du ender med en besparelse på 3.000-5.000 kr. om året i varme.

Kostede det derfor 15.000 kr. at få lavet hulmursisoleringen, går der kun 2 år før, at du er i et plus.

Jeg fristes til at sige, at man på det fjerde år, har råd til at købe et nyt fjernsyn, tage på en miniferie eller spare op til en tilbygning pga. den gode investering.

Hold øje med betingelserne når du får et tilbud

Jeg har hørt fra flere uvilkårlige personer, at de har været ude for, at der er sket skader i forbindelse med isoleringen. Det kan være, at det puds, som murene er pudset med, ikke kan holde til det tryk, som der bliver brugt når isoleringen bliver pustet ind i hulmuren.

Det vil stå i betingelserne, om virksomheden dækker eventuelle skader i forbindelse med indblæsningen. Det er drønærgerligt, at man efter hulmursisoleringen opdager, at man inde i stuen flere steder kan se, hvordan skader er opstået – det kan være plamager eller puds som er blevet pustet ud og har lavet et synligt hul i væggen.

Materialer brugt til hulmursisolering

Det er jo det oplagte spørgsmål – for så snart du sætter dig lidt ind i, hvad hulmursisolering er, så vil spørgsmålet komme til dig: Hvilket materiale skal jeg have i min hulmur?

Jeg var selv på bar bund. Jeg er der ret godt tilfreds med de håndværkere som jeg fik i telefonen ved at gøre brug af det der 3byggetilbud*, da jeg især snakkede med én person, som havde en rigtig god pointe:

Du skal IKKE bruge papiruld! Så blev jeg sådan lidt “Hvad? Hvorfor ikke?”.

Da facader aldrig er helt tætte i fugerne, vil han foreslå flamingokugler MED lim. De opsuger ikke fugten og har en drænenede funktion. Papiruld er ikke egnet til lodret isolering, da de suger vandet til sig uden at have helt den samme drænende funktion som flamingokugler har.

OBS: Det kommer sikkert også an på, hvor i landet man bor. Jeg bor ud til vandet, og der vil komme regn og fugt konstant året rundt, så isoleringsmaterialet skal måske i højere grad være drænende frem for isolerende (selvfølgelig skal det isolere, men det vigtigste er jo, at der ikke går råd i hulmuren).

Flamingo

Flamingo skulle være yderst effektiv til at undgå fugt i hulmuren, uden at der bliver gået på kompromis med dét evne til at isolere. Læser du rundt omkring på de forskellige isoleringsfirmaers hjemmesider, så er det også flamingo man bør bruge, hvis man eksempelvis har fået en smule fugt i hulmuren, vil en efterisolering med flamingo muligvis kunne afhjælpe fugten.

Det er noget du skal tage med isoleringsfimaet – de ved bedst.

Træfiber

Træfiber kan komme i måtter og som granulat, som man blæser ind i hulmuren eller hvad det nu er for en konstruktion, som skal isoleres. Når træfiber produceres, tilsættes der sjældent kemikalier, hvilket naturligvis er en fordel for miljøet.

Træfiberne har den gode egenskab, at de både kan suge og fugt til sig, som den efterfølgende kan lede ud igen. På den måde oparbejder der sig ikke fugt i konstruktionen og eksempelvis hulmuren – hvilket kan have store konsekvenser for huset og ultimativt jeres helbred.

Halm

OBS: Det er kun lovligt at bruge halm som isolering, hvis du har fået dispensation hos kommunen. Halm bruges mest i udlandet, i halmhuse, som selvsagt er bygget af halm.

Er du alligevel interesseret i at vide, hvor godt halm isolerer, må jeg være dig et svar skyldigt.

Der er ikke lavet et specifikt halmisolerende produkt, og da der ikke er det, er det svært at sammenligne isoleringsmaterialet med de andre isoleringsmaterialer.

Papiruld

Papiruld består af genbrugsmaterialer af blandt andet genbrugsaviser og aviser, som har været i overskud. Jeg har ladet mig fortælle, genbrugsaviserne og overskudsaviser består af helt hule cellulosefibre, som giver en rigtig god isolering, da det har nemmere ved at komme ind i små sprækker og lukke tæt.

Papiruld bruges til isolering af:

  • Hulmure
  • Lofter
  • Adskillelse af etager
  • Skunk
  • Krybekældre
  • Fladt tag

Andre materialer, som jeg ikke har belyst:

  • Plast
  • Mineraluld
  • Hør
  • Perlite

Jeg håber på, at du fandt mit indlæg interessant. Jeg værdsætter, at du læser med, og jeg håber på, at du vil komme igen en anden gang.

Patrick Lønne

Autodidakt havemand, slagteruddannet, pragmatisk og her på bloggen kan du læse om mine hus- og haveprojekter. Læs mere...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Forrige indlæg