Hjemmelavede lasagneplader – hvorfor ikke?


lasagneplader-hjemmelavet-opskrift

lasagneplader-hjemmelavet-opskrift
Print

Hjemmelavede lasagneplader

Det her, er faktisk slet ikke så svært, som mange nok tror. Jeg blev introduceret for hjemmelavet lasagneplader tilbage i 2006, og jeg bruger sjældent almindelige lasagneplader i dag.
Servings 1 lasagne
Author Lønnebo

Ingredients

  • 300 g sigtet durumhvedemel eller tipo 00
  • 3 æg
  • 1 tsk salt

Instructions

Traditionelt

  • Sigt melet på bordet og saml det i en bunke.
  • Med fingrene laver du nu en fordybning i melet, sådan at det ligner toppen af en vulkan.
  • Klæk æggene ud i fordybningen sammen med saltet.
  • Med en gaffel rører du først rundt i æggene uden at røre for meget i melet.
  • Så snart at æggene er ’pisket’ godt sammen, begynder du stille og roligt at ramme lidt mel af gangen med gaflen.
  • Fortsæt indtil at æggene så småt begynder at blive ’tøtte’ (de bliver ikke tørre, det syner det bare af).
  • Brug nu fingrene til forsigtigt at vende blandingen rundt med fingrene indtil at alt melet er optaget.
  • Ælt nu i 5 minutter til at pastadejen har er blevet lind.
  • Sæt til hævning i 10 minutter med et fugtigt hviskestykke over sig.
  • Sigt en god omgang mel ud på bordet – pastadej suger meget mel. Skær dejen i 2 stykker og rul nu en af dem ud på bordet.
  • Rul lasagnepladerne så fint som du vil have dem. Hvis de er 2 mm tykke når du har rullet dem, bliver de ca. 4 mm når de er bagt og har suget en del væske til sig.
  • Når du bruger hjemmelavet lasagneplader til din lasagne, skal du lave en ekstra tynd sovs, da lasagnepladerne suger rigtig meget vand – virkelig meget!
  • Så hæld evt. noget ekstra fond eller vand til sovsen, så burde du være home-safe.

Lønnebo’s hurtige

  • I stedet for at gøre det på bordet, hældes alt melet i en stor skål.
  • Der laves en fordybning som tidligere, æggene tilsættes sammen med saltet, og du fortsætter nu præcis fra punkt 4. i den traditionelle.

Opskriften på hjemmelavede lasagneplader

Denne opskrift på hjemmelavede lasagneplader er super lækker, som I helt sikkert vil kunne lide.

Hjemmelavede lasagneplader kan du naturligvis justere til, hvis nu én ved spisebordet ikke kan tåle nogle specifikke ingredienser, som indeholder eksempelvis benzoater, svovldioxied, sorbinsyre m.m.

Mangler vores opskrift på hjemmelavede lasagneplader noget?

Du kan være sikker på, at vi altid er, når det drejer sig om rettelser af af en opskrift som f.eks. hjemmelavede lasagneplader.

Så har du nogle gode tips eller ændringer til opskriften på hjemmelavede lasagneplader, så skal du endelig bare skrive en kommentar i kommentarfeltet.

Vi bliver så glad, hver gang at nogle af jer, bruger jeres kostbare tid på at dele, like, kommentere og så opskriften spredes for alle vinde – dette ligegyldigt om det er hjemmelavede lasagneplader eller også gælder denne opskrift på hjemmelavede lasagneplader.

Lønnebo’s historie

Vi håber på, at vores side en dag blive en af dine foretrukne madblogge – uanset om det er hjemmelavede lasagneplader eller en anden opskrift, du er på udkig efter.

Så derfor håber vi naturligvis på, at du kan lide denne opskrift på hjemmelavede lasagneplader.

Du vil nok opleve, at nogle af madretterne er mere udførligt skrevet end andre. Dette er for det meste fordi, at opskriften kan forekomme svær, hvis ikke alt er udpenslet fra starten af.

Venlig hilsen Lønnebo

lasagneplader-hjemmelavet-opskrift
Print

Hjemmelavede lasagneplader

Det her, er faktisk slet ikke så svært, som mange nok tror. Jeg blev introduceret for hjemmelavet lasagneplader tilbage i 2006, og jeg bruger sjældent almindelige lasagneplader i dag.
Servings 1 lasagne
Author Lønnebo

Ingredients

  • 300 g sigtet durumhvedemel eller tipo 00
  • 3 æg
  • 1 tsk salt

Instructions

Traditionelt

  • Sigt melet på bordet og saml det i en bunke.
  • Med fingrene laver du nu en fordybning i melet, sådan at det ligner toppen af en vulkan.
  • Klæk æggene ud i fordybningen sammen med saltet.
  • Med en gaffel rører du først rundt i æggene uden at røre for meget i melet.
  • Så snart at æggene er ’pisket’ godt sammen, begynder du stille og roligt at ramme lidt mel af gangen med gaflen.
  • Fortsæt indtil at æggene så småt begynder at blive ’tøtte’ (de bliver ikke tørre, det syner det bare af).
  • Brug nu fingrene til forsigtigt at vende blandingen rundt med fingrene indtil at alt melet er optaget.
  • Ælt nu i 5 minutter til at pastadejen har er blevet lind.
  • Sæt til hævning i 10 minutter med et fugtigt hviskestykke over sig.
  • Sigt en god omgang mel ud på bordet – pastadej suger meget mel. Skær dejen i 2 stykker og rul nu en af dem ud på bordet.
  • Rul lasagnepladerne så fint som du vil have dem. Hvis de er 2 mm tykke når du har rullet dem, bliver de ca. 4 mm når de er bagt og har suget en del væske til sig.
  • Når du bruger hjemmelavet lasagneplader til din lasagne, skal du lave en ekstra tynd sovs, da lasagnepladerne suger rigtig meget vand – virkelig meget!
  • Så hæld evt. noget ekstra fond eller vand til sovsen, så burde du være home-safe.

Lønnebo’s hurtige

  • I stedet for at gøre det på bordet, hældes alt melet i en stor skål.
  • Der laves en fordybning som tidligere, æggene tilsættes sammen med saltet, og du fortsætter nu præcis fra punkt 4. i den traditionelle.

Patrick Lønne

Autodidakt havemand, slagteruddannet, pragmatisk og her på bloggen kan du læse om mine hus- og haveprojekter. Læs mere...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Anmeldelse af opskriften




Forrige indlæg