Hel kylling i ovn – Opskriften du bare MÅ kende


hel-kylling-i-ovn-opskrift-hjemmelavet
hel-kylling-i-ovn-opskrift-hjemmelavet
Print

Hel kylling i ovn

Servings 3 personer
Author Lønnebo

Ingredients

  • Minimum 1.250 g hel kylling

Smag

  • 1 spsk paprika
  • 3 spsk citronsaft
  • 1 spsk honning
  • Lidt ingefær
  • 1 presset hvidløg
  • 1 spsk groft salt
  • 1 tsk peber

Instructions

  • Start med at blande citronsaft, honning, paprika, peber, fintslåret ingefær og den pressede hvidløg.
  • Har du mod på, at få fingrene godt ind under huden på kyllingen, skal du stille og roligt løfte huden på kyllingen, og skubbe blandingen godt rundt omkring under huden.
  • Hvis ikke du er så meget til det, kan du massere det godt ind i huden udenpå – men det bliver altså bedst, hvis det er under huden.
  • Strø nu salt på huden – ikke så meget som på en ribbensteg, men der skal gerne bruges 1 spsk groft salt pr kylling.
  • Placer kyllingen i et ildfast fad med ryggen opad.
  • Steg kyllingen i ovnen på 200 grader i 20 minutter – almindelig varme.
  • Vend kyllingen og steg den 40 minutter mere.
  • Tag kyllingen ud og lad den hvile i 10 minutters tid med et håndklæde over sig.
  • Skær kyllingen ud efter smag og behag og server straks. Hvis kyllingen ikke er helt lyshvid, har den ikke fået nok.

Opskriften på hel kylling i ovn

Denne opskrift på hel kylling i ovn er brandgod, som du helt sikkert vil kunne lide.

Hel kylling i ovn kan du naturligvis justere til, hvis nu nogle ved bordet ikke kan udstå nogle specifikke ingredienser, som indeholder f.eks. parahydroxybenzoater, sulfitter, sorbinsyre osv.

Har du rettelser til opskriften med hel kylling i ovn?

Vi er af princip klar til at lytte, når det kommer til ændringer af en opskrift som for eksempel hel kylling i ovn.

Har du nogle gode tips til opskriften på hel kylling i ovn, så skal du endelig smide en kommentar nede i kommentarfeltet.
Vi sætter virkelig stor pris på, hver gang nogle af jer, tager jer tid til at kommentere, dele, like og så opskriften spredes for alle vinde – hvilket ligemeget om det er hel kylling i ovn eller en anden god opskrift.

Hvem skriver her?

Det er sådan, at vi har et ønske om, at blive din yndlings go-to madblog, når du skal bruge en opskrift på bl.a. hel kylling i ovn.

Kampen er hård, men vi er overbevist om, at så længe at maden maden er god, og vejledningen er til at følge, så skal det nok gå alt sammen.

En anden ting er, at du nok vil opleve, at enkelte af opskrifterne er mere udførligt beskrevet end andre. Dette kan have noget med opskriftens kompleksitet at gøre, men også fordi, at vi vil bare vil sikre mig, at du får det hele med.

Kærlig hilsen Lønnebo

Patrick Lønne

Autodidakt havemand, slagteruddannet, pragmatisk og her på bloggen kan du læse om mine hus- og haveprojekter. Læs mere...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Anmeldelse af opskriften




Forrige indlæg