Falafel – Herlige falafler som smager af noget


falafel-opskrift-hjemmelavet

falafel-opskrift-hjemmelavet
Print

Falafel

Servings 4 personer
Author Lønnebo

Ingredients

  • 5 dl kikærter
  • Vand til at dække kikærterne med
  • 1 stort løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 æg
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 tsk koriander
  • 4 spsk persille
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • Mel efter behov

Instructions

  • Dagen før du skal lave falafel, sætter du kikærterne i blød ved at dække dem med vand i en skål eller gryde.
  • Sigt kikærterne for vand og tilsæt dem sammen med resten af ingredienserne i en blender eller en skål.
  • Blend alle ingredienserne til en ensartet masse – den må gerne være forholdsvis fast i det, sådan som en almindelig fars ville være.
  • Er farsen ikke fast, kan du tilsætte hvedemel eller rismel (hvis du ikke kan tåle gluten) for at gøre den mere fast og arbejdsom.
  • Form falafelfarsen til små runde kugler og vend dem i mel.
  • Steg falaflerne på alle sider en en pande hvori der er godt med olie.
  • Vil du gerne minimere sandsynligheden for, at dine falafler bliver tørre, kan du stege dem hårdt til at stegeskårpen er opnået, og så sætte dem i ovnen ved 150 grader – almindelig ovn. På den måde har du mere kontrol med, at kernetemperaturen ikke bliver for høj sådan at alt væsken i falaflerne fordamper.

Falafel – Velbekomme

Denne opskrift på falafel er super god, som vi er sikker på, at din familie vil elske.

Vores opskrift på falafel kan selvfølgelig justeres til, sæt flere af de spisende er overfølsom specifikke ingredienser, som f.eks. indeholder laktose, gluten, farvestoffer, aromaer, sulfitter og meget andet.

Har du rettelser til opskriften med falafel?

Du kan være sikker på, at vi altid er, hvis du har nogle gode råd ændringer en opskrift som fx falafel.

Tøv derfor ikke med, at tilføje en kommentar med dine tips.

Vi bliver SÅ glad hver gang, at nogle af jer, bruger nogle sekunder på at dele, kommentere, like og bare gør brug af opskrifterne – dette ligemeget om det er falafel eller noget andet fra bloggen.

Lønnebos historie

Det er sådan, at vi har et ønske om, at blive din yndlings go-to madblog, når du mangler en opskrift på bl.a. falafel.

Det kræver naturligvis, at alle opskrifterne har et vis niveau.

Du har måske allerede lagt mærke til, at enkelte af retterne er skrevet meget udførligt. Det kan bla. have noget at gøre med madens kompleksitet – men også fordi, at vi vil sikre mig, at du bliver guidet korrekt.

Kærlig hilsen Lønnebo

Patrick Lønne

Autodidakt havemand, slagteruddannet, pragmatisk og her på bloggen kan du læse om mine hus- og haveprojekter. Læs mere...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Anmeldelse af opskriften




Forrige indlæg