Chili Con Carne – En opskrift spækket med smag og kraft


chili-con-carne-opskrift-hjemmelavet
chili-con-carne-opskrift-hjemmelavet
Print

Chili Con Carne - Den bedste opskrift du finder!

Det her er uden tvivl den bedste opskrift på Chili Con Carne. Blandingen af grøntsager, kød og de lidt stærke krydderier går bare så godt i hånd med hinanden. Glæd jer!
Prep Time 10 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 4 personer
Author Patrick Lønne

Ingredients

  • 2 spsk rapsolie
  • 1 tsk chilipulver (eller hakket frisk chili - efter smag)
  • 1 tsk spidskommen
  • 0,5 tsk kanel (kan undlades)
  • 1 stort løg (hakket)
  • 3 fed hvidløg (hakket)
  • 70 g tomatpuré
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 spsk worcestershire sauce
  • 1 stk peberfrugt (vælg farven du elsker)
  • 1 stk oksebouillon
  • 5 dl kogt vand (tilsæt bouillonterningen når det er kogt)
  • 1 dåse kidneybønner (skyld og dræn)
  • 1 dåse chilibønner (skyld og dræn)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 stk mørk chokolade (pas på, put ikke for meget i!)
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk peber

Instructions

  • Varm olien i en sauterpande eller en gryde på lidt over middel varme. Jeg bruger selv en stor sauterpande, da den er god i forbindelse med bruningen af kødet.
  • Tilsæt chilipulver, spidskommen, kanel og tørret koriander og lad det stege af i et minuts tid.
  • Tilsæt hakket løg og hvidløg og lad det stege i 2-3 minutter på middel varme. Det skal helst ikke få farve.
  • Skub løgene lidt til side og tilsæt tomatpure og lad tomatpuréen blive varmet op og sødmen komme frem i puréen.
  • Tilsæt hakket oksekød og skru op for varmen. Nogle gange hælder jeg indholdet over i en skål, for at kunne stege kødet til det får en god brun farve.
  • Tilsæt grøntsager, bouillonvand, worcestershire sauce, salt og peber. Skrue ned for varmen, og lad hele herligheden simre i en 20-30 minutter (hvis du har tiden, så lad den stå og simre i 60 minutter).
  • Nu er chili con carnen ved at være færdig. Den mangler dog at blive smagt til. Tilsæt derfor chilibønnerne, kidneybønnerne og lidt af chokoladen. Hvis du gerne vil have en stærk chili con carne, er det nu, at du kan tilsætte ekstra chilipulver og cayennepeber.
  • Lad det hele stå yderlig 10 minutter, sådan at bønnerne får lov til at blive varme. Husk endelig at smage chili con carnen til flere gange, og tilsæt endelig mere salt og peber, hvis den mangler.

Chili con carne – Velbekomme

Chili con carne er en virkelig fantastisk ret, som jeg er sikker på, at din familie vil elske.

Herligheden spises i danske hjem oftest med en stor potion ris. Min personlige favorit er dog uden ris, hvor chili con carnen anrettes i dybe tallerkener, hvor der på midten af bordet står skåle med guacamole, revet cheddarost, 18% creme fraiche og opvarmet brød i spiselige størrelser.

Hjemme ved os elsker, spiser vi chili con carne uden ris, hvor vi laver en god portion chili con carne i en dyb tallerken, vi at tilsætte en 18% creme fraiche i midten.

Det står dig frit for, at ændre i opskriften. Det er ikke altid lige nemt, men det bliver kun nemmere at finde gode alternativer til madvarer, som indeholder benzoater, svovldioxied, sorbater blot for at nævne nogle eksempler.

Har du ændringer til opskriften på Chili con carne?

Har du nogle erfaringer med Chili con carne, som du godt vil dele med mig, så kan du være sikker på, at jeg er klar til at lytte – især når det drejer sig om rettelser af en opskrift som eksempelvis Chili con carne. Tøv derfor ikke med, at lave en kommentar med dine tips eller rettelser.

Jeg bliver så glad hver gang, at nogle af jer, bruger noget energi på at kommentere, dele, like og så opskriften spredes for alle vinde – dette ligegyldigt om det er Chili con carne eller selvfølgelig også gælder denne opskrift på Chili con carne.

Lønnebo skal være din foretrukne madblog

Jeg håber på, at min madblog en dag blive en af dine foretrukne madblogge – uanset om det er Chili con carne eller en anden opskrift, du er på udkig efter.

Målsætningen er stor, men jeg tror på, at så længe at maden er af god kvalitet, og opskriften er nem at følge og forstå, så skal det nok gå alt sammen.

En anden ting er, at du nok vil opleve, at nogle af retterne er forklares mere end andre. Det kan bla. have noget at gøre med rettens sværhedsgrad, og at jeg vil sikre mig, at du er blevet sat godt ind i retten.

Kærlig hilsen Lønnebo

Patrick Lønne

Autodidakt havemand, slagteruddannet, pragmatisk og her på bloggen kan du læse om mine hus- og haveprojekter. Læs mere...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Anmeldelse af opskriften




Forrige indlæg