Butter Chicken – Opskrift på den velsmagende indiske ret


butter-chicken-opskrift-hjemmelavet

 

butter-chicken-opskrift-hjemmelavet
Print

Butter Chicken

Prep Time 15 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 50 minutes
Servings 4 personer
Author Patrick Lønne

Ingredients

Kylling og marinade

  • 1 kg kyllingebryst (skåret i 1-2 cm store terninger)
  • 2 spsk citronsaft
  • 3 fed hvidløg (hakket)
  • 1 spsk garam masala
  • 1 tsk koshersalt

Sovsen

  • spsk vegetabilsk olie
  • 2 store løg (hakket)
  • 2 fed hvidløg (hakket)
  • 2 spsk garam masala
  • 2 tsk paprika
  • 0,25 tsk kanel
  • 2 tsk koshersalt
  • 2 dåse hakkede tomater
  • 1 dl fløde
  • 2 spsk smør
  • 1 håndfuld friske koriander (kan undlades)

Instructions

Kylling og mariande

  • Find en stor pose eller skål, som kan indeholde kyllingen, citronsaften, hvidløg, garam masala og kosher salt. Bland ingredienserne sammen og sørg for, at alle ingredienserne er blevet masseret godt ind i kyllingen.
  • Lad kyllingen stå udenfor køleskabet mens du forbereder sovsen. Har du rigtig god tid, kan du uden problemer marinere kyllingen dagen før, og lade den stå i køleskabet indtil brug (tag kyllingen ud af køleskabet en halv time før brug).

Sovsen

  • Varm olien op i en stor gryde eller saurtepande ved mellem til lav varme og tilsæt løg. Lad løgene stå og stege i omkring 10-15 minutter til de er gyldne. Det er vigtigt, at der ikke er for meget varme på, da løgene ellers vil brænde på.
  • Tilsæt hvidløg - steg i yderlig 1 minut.
  • Tilsæt garam masala, paprika, kanel og salt - steg i yderlig 1 minut.
  • Tilsæt hakkede tomater - steg i yderlig 3 minut.
  • Tilsæt fløden og rør rundt, til at sovsen er rund og ensartet.
  • Blend hele hele herligheden med en stavblender (kan godt undlades, men så vil sovsen selvfølgelig være lidt mere rustik at se på), og skrue op for varmen, til at sovsen begynder at simre.
  • Tilsæt kylling i tern og lad det hele stå og simre stille og roligt i 15 minutter. Hvis sovsen er for varm mens kylling er tilsat, risikerer du, at kyllingerne bliver kogt for meget, og bliver varme og kedelige at spise.
  • Tilsæt smør, salt og peber efter smag.
    Serveres med kogte ris og kan pyntes med snittet koriander. Gør dig selv og dine spisende gæster, at lave eller købe et naanbrød. Du kan få de lækreste naanbrød nede i supermarkederne (også discount-butikkerne), og efter 5 minutter i ovnen er de SUPER lækre.

Vi håber, at du kan lide vores opskrift på Butter chicken

Denne opskrift på Butter chicken er brilliant, som din familie helt sikkert vil sætte pris på, når aromaerne fra Butter chicken møder jer.

Vores Butter chicken opskrift kan selvfølgelig justeres til, sæt en eller flere af gæsterne er overfølsom specifikke ingredienser, som f.eks. indeholder

laktose, gluten, farvestoffer, aromaer, sulfitter og meget andet.

Mangler vores opskrift på Butter chicken noget?

Har du selv nogle gode erfaringer med Butter chicken, som du kunne tænke dig at dele med mig, så kan du være sikker på, at vi altid er klar til at lytte – især når det kommer til Butter chicken tilrettelser af af en opskrift som fx Butter chicken.

Så har du nogle ændringer til vores Butter chicken, så skal du endelig kommentere i kommentarfeltet.

Vi bliver meget glad, hver gang nogle af jer, bruger noget energi på at like, kommentere, dele og dermed spreder opskriften – hvilket uanset om det er Butter chicken eller en anden opskrift.

Hvem skriver her?

Det er jo sådan, at vi har et ønske om, at ende blandt dine foretrukne blogs med opskrifter, når du mangler en opskrift på bla. Butter chicken. Det kræver selvfølgelig, at opskrifterne har et vis niveau.

Du vil nok opleve, at nogle af madretterne er mere udførligt beskrevet end andre. Det kan blandt andet have noget at gøre med madens kompleksitet, og at vi vil sikre mig, at du er blevet sat godt ind i retten.

Mange tak for dit besøg – Kærlig hilsen Lønnebo

Patrick Lønne

Autodidakt havemand, slagteruddannet, pragmatisk og her på bloggen kan du læse om mine hus- og haveprojekter. Læs mere...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Anmeldelse af opskriften




Forrige indlæg