Brunsviger – Den er slet ikke svær at lave


brunsviger-opskrift-hjemmelavet

 

brunsviger-opskrift-hjemmelavet
Print

Brunsviger

Servings 1 bradepande
Author Lønnebo

Ingredients

  • 50 g gær
  • ½ dl lillefingervarmt vand
  • 3 dl mælk
  • 2 æg
  • 50 g sukker
  • 1 tsk salt
  • 125 g blødt smør
  • 500 g hvedemel

Sukkerfyld

  • 175 g smør
  • 250 g brun farin

Instructions

Brunsvigeren

  • Gæren røres ud i det lillefingervarme vand.
  • Smør og mel røres sammen - brug gerne fingrene, sådan at det bliver smuldret godt ind i hinanden.
  • Tilsæt æg, mælk, sukker og salt til vandet med gæren.
  • Tilsæt mel og smør og ælt blandingen sammen til den er helt glat og lækker at se på.
  • Smør en bradepande med den ønskede “størrelse” på brunsvigeren med smør.
  • Fordel dejen ud i bradepanden og sæt den til hævning i 30 minutter. Det behøver ikke være super pænt, da en brunsviger i mine øjne, gerne må se lidt rustik og hjemmelavet ud.

Sukkerfyld

  • Mens dejen hæver, kan du begynde på kernen af brunsvigeren: sukkerfyldet.
  • Smelt smør og brun farin i en gryde.
  • Når brunsvigeren har hævet i 30 minutter, fordeles sukkerfyldet ud over dejen - du kan evt. lave fordybninger rundt omkring på brunsvigeren, for at sukkeret også kan komme lidt ned i dejen hist og pist.

Bagning

  • Bag brunsvigeren midt i ovnen i ca. 30 minutter. Den skal blot hav den ønskede farve - nogle gange får den 35 minutter hos os.

Vi håber, at du kan lide vores opskrift på brunsviger

Denne opskrift på brunsviger er super god, som I helt sikkert vil nyde at spise.

Vores brunsviger opskrift kan selvfølgelig justeres til. Det er ikke altid lige nemt, men det bliver kun nemmere at finde gode alternativer til produkter, som indeholder laktose, glukose, sorbinsyre osv.

Har du ændringer til opskriften på brunsviger?

Du kan være sikker på, at vi er, hvis du har nogle gode råd justeringer af af en opskrift som fx brunsviger.

Er det sådan, at du har nogle gode tips til vores brunsviger, så skal du endelig bare skrive en kommentar i kommentarfeltet.

Vi bliver SÅ glad, hver gang at nogen af jer, bruger jeres tid på at like, kommentere, dele og så opskriften spredes for alle vinde – dette uanset om det er brunsviger eller en anden opskrift.

Lidt historie om Lønnebo

Der findes rigtig mange dygtige madblogge derude, og vores håb er, at Lønnebo en dag ender blandt dine favoritter.

Opgaven er stor, men vi er overbevist om, at så længe at maden er af god kvalitet, og opskriften er nem at følge, så skal det nok gå alt sammen.

Du vil nok opleve, at enkelte af retterne er forklares mere end andre. Dette kan have noget med kompleksiteten af retten, men også fordi, at vi vil bare vil sikre mig, at du laver maden helt korrekt.

Vh. Lønnebo

Patrick Lønne

Autodidakt havemand, slagteruddannet, pragmatisk og her på bloggen kan du læse om mine hus- og haveprojekter. Læs mere...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Anmeldelse af opskriften




Forrige indlæg