Boller i karry – Opskriften på en smagfuld omgang karry!


boller-i-karry-hjemmelavet-opskrift

 

boller-i-karry-hjemmelavet-opskrift
Print

Boller i karry

Total Time 50 minutes
Servings 4 personer
Author Lønnebo

Ingredients

  • 500 g kalv og flæsk eller ren svinekød
  • 1 æg
  • 2 dl mælk
  • 1 dl hvedemel eller rismel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 1 revet løg

Kogning

  • 1 l vand

Karrysovsen

  • 20 g smør
  • 1 stort løg
  • 2 æbler
  • 2-4 tsk karry
  • 2 spsk hvedemel
  • 5 dl suppevand fra kødbollerne

Instructions

De kogte kødboller

  • Bland alle ingredienser i en skål og rør farsen i 5 minutter til en enesartet masse.
  • Lad farsen hvile i 30 minutter i køleskabet.
  • Sæt 1 liter vand til at koge.
  • Skrue ned på mediumvarme, sådan at vandet stadig simrekoger – og tilsæt nu farsen i den størrelse kødboller, du ønsker dig.
  • Kog kødbollerne i 10 minutter.
  • Tag bollerne op til afdrypning og gem vandet til karrysovsen.

Karrysovsen

  • Riv æblet fint og skær løget i små tern.
  • Bring smør til smeltepunktet og tilsæt løg og lad det svitse i 1 minut.
  • Tilsæt karry og løg og lad det svitse med.
  • Tilsæt mel og rør godt rundt – det bliver helt smuldret, præcis som det skal.
  • Tilsæt 1 dl af suppevandet fra de kogte kødboller.
  • Når karrysovsen begynder at tykne, tilsættes resten af suppevandet.
  • Tilsæt salt og peber og lad sovsen simre i 5 minutter.
  • Tilsæt kødbollerne og lad dem få 2-3 minutter til de er varme.
  • Smag til med mere salt, peber og karry.
  • 10. Er sovsen blevet for tyk kan du tilsætte noget meljævning og lade det koge nogle minutter mere.

Boller i karry – Velbekomme

Boller i karry er en enestående ret, som jeg er sikker på, at din familie vil elske.

Min boller i karry opskrift kan selvfølgelig justeres til, sæt flere af de spisende er overfølsom enkelte ingredienser, som f.eks. indeholder laktose, gluten, farvestoffer, aromaer, sulfitter og meget andet.

Har du rettelser til opskriften med boller i karry ?

Jeg er altid klar til at tage en snak, når det handler om tilrettelser af af en opskrift som fx Boller i karry .

Har du nogle ændringer til opskriften på boller i karry , så skal du endelig kommentere i kommentarfeltet. Jeg bliver virkelig glad, hver gang nogle af jer, tager jer tiden til at kommentere, dele, like og dermed spreder opskriften – dette ligemeget om det er boller i karry eller en anden skøn opskrift.

Lønnebo skal være din foretrukne go-to madblog

Det er sådan, at jeg har et ønske om, at blive din yndlings go-to madblog, når du skal bruge en opskrift på blandt andet boller i karry .

Opgaven er stor, men jeg er sikker på, at så længe at maden maden er god, og vejledningen er nem at følge, så skal det nok gå alt sammen.

Du har måske allerede lagt mærke til, at nogle af madretterne er forklares mere end andre. Det kan blandt andet have noget at gøre med opskriftens sværhedsgrad – men også fordi, at jeg vil sikre mig, at du bliver guidet korrekt.

Kærlig hilsen Lønnebo

Patrick Lønne

Autodidakt havemand, slagteruddannet, pragmatisk og her på bloggen kan du læse om mine hus- og haveprojekter. Læs mere...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Anmeldelse af opskriften




Forrige indlæg