Mit blog- og YouTube-setup


setup-lonnebo

Jeg har fået en række mails fra forskellige personer, der gerne vil lære lidt om det at blogge, og hvilket setup jeg kører med.

Det ligger ret naturligt for mig at dele ud af det, da det ikke er den store raketvidenskab at finde frem til det selv, ved at bruge nogle af de vanvittige online værktøjer, som eksisterer i dag.

For bare år tilbage, var den eneste måde at finde ud af, hvilket system en specifik hjemmeside brugte, ved at gå inde i kildekoden og så ellers søge sig frem..

Det er langt hurtigere i dag.

Youtube – Mit setup

Jeg har en YouTube-kanal hvor jeg løbende udgiver videoer af mine projekter.

Video

Jeg filmer alle mine videoer med mit Sony Handycam HDR-CX405 og min iPhone 7. Videokameraet fra SONY er jeg gået lidt væk fra, da min iPhone 7 filmer hæderligt sammenlignet med videokameraet.

Jeg kunne selvfølgelig gå ud og købe et langt bedre kamera til at filme med, men da jeg selv betaler hele gildet, så blev det altså sådan et. Hvis jeg en dag får virkelig gang i YouTube-kanalen og folk elsker det jeg laver, så kommer jeg højst sandsynlig til at købe et bedre kamera.

Lyd

Har du fulgt med på min YouTube-kanal (støt bloggen ved at subscribe), så vil du også vide, at min lyd er gået fra at være rent-ud-sagt-dårlig, til at være OK. Det er ikke mindst for blevet bedre, da jeg fik fingrene i en Mikronfon Clip til min iPhone 7. Den gør en markant forskel på lyden, og da jeg nu optager stort set alt med min iPhone 7, har jeg været nødt til at optimere mikrofonen. 

Dette gør sig især gældende, når jeg er udenfor, da vinden og andre lyde ellers går ind og forstyrrer. Jeg fandt min mikrofon hos Mackabler.

Videoredigering

Til at redigere mine videoer, bruger jeg en free version af DaVinci Resolve 5. Det er et virkelig fedt program, og man kan stort set alt med deres gratis version.

Årsagen til, at jeg valgte DaVinci Resolve 5 frem for de andre gratis redigeringsprogrammer er, at der allerede findes en stor mængde af tutorials på YouTube – og da jeg ikke har nogen erfaring med at redigere, er dette særdeles brugbart.

Bloggen – Setup

Mit setup her på Lonnebo.dk er ret enkelt, og er noget, som de fleste kan kopiere.

Host

Jeg hoster alle mine danske hjemmesider hos Simply.com, og det har jeg gjort siden jeg købte mit første domæne tilbage i 2014. For mig er Simply.com den bedste host for mig, da jeg selvfølgelig kender systemet ud-og-ind. Det er nemt at navigere i, og meget mere er der ikke rigtig at sige til det.

Der findes rigtig mange andre hosting-løsninger på nettet, især udenlandske, men tanken om, at jeg støtter den danske statskasse ved at købe dansk, har jeg det rigtig godt med.

System

Min blog er lavet i WordPress, hvilket nok er det mest anvendes system på verdensplan. WordPress er lige som DaVinci Resolve 5, utrolig populær at lave tutorials til, så har man en udfordring på det ene eller andet plan, så er der en videoguide til at løse denne.

Patrick Lønne

Autodidakt havemand, slagteruddannet, pragmatisk og her på bloggen kan du læse om mine hus- og haveprojekter. Læs mere...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Forrige indlæg