Aspargessuppe – Cremet & lækker suppe med asparges


 

Print

Aspargessuppe

Servings 5 personer
Author Lønnebo

Ingredients

  • 1 kg grønne eller hvide asparges
  • 15 dl grøntsagsfong (1 boullionterning pr. 5 del kogt vand)
  • 3 spsk mel
  • 2 æggeblommer
  • 20 g smør
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • Evt. chili eller cayennepeber hvis du ønsker en aspargessuppe med lidt bid i

Instructions

Aspargessuppe med grønne asparges

  • Skyl de grønne asparges i vand og knæk den nedereste del af.
  • Skær de grønne asparges i mindre stykker og skær hovederne af og læg dem hvert for sig.

Aspargessuppe med hvide asparges

  • Skræl de hvide asparges overalt, og bræk den nederste del af.
  • Skær de hvide asparges i mindre stykker og skær hovederne af og læg dem hvert for sig.

Når der er styr på aspargesne

  • Sæt gryden med grøntsagsfong til at koge mens du fortsætter til step 4.
  • Lav en smøbolle ved at varme smøret op i en gryde på mellem-røj-varme under omrøring med en pisk.
  • Tilsæt alt melet og pisk godt – på denne måde minimerer du sandsynligheden for, at suppen på nogen måde smager af mel.
  • Tilsæt aspargesstykkerne foruden hovederne til grøntsagsfongen.
  • Kog i 2 minutter.
  • Tilsæt aspargeshovederne og kog dem i 1 minut.
  • Tilsæt smørbollen og lad suppen koge i 2 minutter.
  • 10. Æggeblommer, salt, peber og evt. andre krydderier efter din smag blandes i en lille skål.
  • 11. Aspargessuppen tages af varmen – når den har kølet lidt af, tilsættes lidt af aspargessuppen til blandingen med æggeblommer.
  • 12. Hæld nu blandingen med æggeblommer op i aspargessuppen og rør rundt.
  • 13. Varm evt. suppen lidt op igen UDEN at den komme i kog, da det vil ødelægge æggene og hele oplevelsen.

Opskriften på aspargessuppe

Denne opskrift på aspargessuppe er virkelig god, som din familie bestemt vil kunne lide, når I sidder rundt om spisebordet, og aromaerne fra aspargessuppe møder jer.

Vores aspargessuppe opskrift kan selvfølgelig justeres til, sæt flere af gæsterne ikke har det så godt med specifikke ingredienser, som f.eks. indeholder bestemte former for konserveringsstoffer, smagsforstærkere eller aromastoffer med mere.

Mangler vores opskrift på aspargessuppe noget?

Har du nogle erfaringer med aspargessuppe, som du godt vil dele med mig, så kan du være sikker på, at vi altid vil være klar på at lytte – især når det drejer sig om rettelser af af en opskrift som for eksempel aspargessuppe.

Er det sådan, at du har nogle ændringer til opskriften på aspargessuppe, så skal du endelig bare skrive en kommentar i kommentarfeltet.
Vi bliver virkelig glad, hver gang nogle af jer, bruger tid på at like, kommentere, dele og bruger opskrifterne – dette uanset om det er aspargessuppe eller en anden opskrift.

Lønnebo’s historie

Det er jo sådan, at vi har et ønske om, at ende blandt dine yndlings blogs med opskrifter, når du skal bruge en opskrift på bl.a. aspargessuppe.

Opgaven er stor, men vi er sikker på, at så længe at maden er af god kvalitet, og vejledningen er nem at forstå, så skal det hele nok gå.

Du har måske allerede lagt mærke til, at nogle af madretterne er mere udførligt beskrevet end andre. Dette er for det meste fordi, at opskriften kan forekomme uoverskuelig, hvis ikke alt er beskrevet tydeligt fra starten af.

Venlig hilsen Lønnebo

Patrick Lønne

Autodidakt havemand, slagteruddannet, pragmatisk og her på bloggen kan du læse om mine hus- og haveprojekter. Læs mere...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Anmeldelse af opskriften




Forrige indlæg