Æbletærte
Ingredients
- 1 æg
- 2 tsk rørsukker
- 1 stk tærtedej
Fyld
- 7 æbler (skrællet og skåret i fine stykker)
- 3 spsk hvedemel eller rismel
- ½ tsk kanel
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 dl sukker
- 1/4 tsk stødt nellike
Instructions
- Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i tynde både. Evt. på et mandolinjern eller et ribejern (hvis det er stort nok).
- Bland alle fyld-ingredienserne i en skål og sæt det til side.
- Smør en tærteform med olie eller bagemargarine.
- Fyld tærtedejen ned i tærteformen den med tærtedejen.
- Fjern den del af tærtedejen, som ikke er nede i tærteformen (det skal bruges til toppen).
- Fyld æblefyldet ned i formen.
- Rul skorpen ud i lange strimler, og lig det over æbletærten.
- Pensle toppen med æg og strø med rørsukker.
- Bag først æbletærten ved 220 grader i 15 minutter – almindelig ovn.
- 10. Skrue ned på 190 grader og giv æbletærten yderlig 40 minutter indtil at skorpen er lækker gylden og æblerne er møre.
- Server æbletærten med vaniljeis eller et skefuld creme fraiche 18%.
Opskriften på æbletærte
Det her, er en fantastisk opskrift på æbletærte, som du helt sikkert vil nyde at spise.
Det står dig frit for, at vælge nogle ingredienser fra, hvis du ekskludere nogle af bestanddelene, sæt en eller flere af de spisende er overfølsom enkelte ingredienser, som eksempelvis indeholder laktose, gluten, farvestoffer, aromaer, sulfitter og meget andet.
Manger vores opskrift på æbletærte noget?
Har du nogle gode erfaringer med æbletærte, som du kunne tænke dig at dele med mig, så kan du være sikker på, at vi altid vil være klar til at lytte, hvis du har nogle gode tips rettelser af af en opskrift som eksempelvis æbletærte.
Er det sådan, at du har nogle gode tips til opskriften på æbletærte, så skal du endelig bare skrive en kommentar i kommentarfeltet.
Vi bliver så glad hver gang, at nogen af jer, bruger jeres dyrebare tid på at kommentere, like, dele og bruger opskrifterne – dette ligegyldigt om det er æbletærte eller selvfølgelig også gælder denne opskrift på æbletærte.
Lidt om Lønnebo
Det er sådan, at vi har et ønske om, at ende blandt dine yndlings blogs med opskrifter, når du mangler en opskrift på bl.a. æbletærte.
Det kræver selvfølgelig, at du altid finder en opskrift, som du synes smager godt.
Du vil nok opleve, at nogle af madretterne er mere udførligt beskrevet end andre. Dette kan både have noget med kompleksiteten af retten, men også fordi, at vi vil bare vil sikre mig, at du får det hele med.
Vh. Lønnebo