Kog noget vand til pastaen.
Steg baconterninger i sauterpanden, når de er ved at have fået godt med farve, dryppes de af på en tallerken med noget papir.
Svits hvidløg og løg i olien på medium varme - du behøver ikke gøre sauterpanden ren, men det er en god idé at fjerne lidt, hvis maden ikke skal smage for meget af bacon.
Mens løgene svitses stille og roligt, piskes æggene sammen med parmesanosten.
Tilsæt hvidvinen og spinat til løggene og lad det stå og simre lidt. Spinaten vil nu miste meget af sin volume.
Kog pastaen og når den er al dente (kogt men har lidt bid i sig), tilsættes pastaen i sauterpanden sammen med bacon.
Blandingen i sauterpanden må ikke være for varme, da det vil ødelægge æggene.
Når blandingen ikke er brølende varm længere, tilsættes æggemassen stille og roligt og det gøres rundt, sådan at det bliver en lækker sauce.
Tilsæt gerne ekstra væske i form af pastavand - det gør vi selv, da vi godt kan lidt godt med sovs.
Kværn salt og peber ned i retten
Tilsæt citronsaften, da det får retten til at virke mindre fed.
Serveres med let ekstra drys salt og peber på toppen sammen med lidt ekstra parmesanost.
Det er muligt at tilsætte fløde sammen med hvidvinen - det er op til jer, nogle vil gerne have det med, andre gerne uden. Det giver en lidt mere cremet sovs - men også fed. Derfor må der gerne tilsættes dobbelt så meget citronsaft, da det fjerner rigtig meget af den fede smag.