Go Back

Aspargessuppe

Antal: 5 personer
Forfatter: Lønnebo

Ingredienser

  • 1 kg grønne eller hvide asparges
  • 15 dl grøntsagsfong (1 boullionterning pr. 5 del kogt vand)
  • 3 spsk mel
  • 2 æggeblommer
  • 20 g smør
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • Evt. chili eller cayennepeber hvis du ønsker en aspargessuppe med lidt bid i

Sådan gør du

Aspargessuppe med grønne asparges

  • Skyl de grønne asparges i vand og knæk den nedereste del af.
  • Skær de grønne asparges i mindre stykker og skær hovederne af og læg dem hvert for sig.

Aspargessuppe med hvide asparges

  • Skræl de hvide asparges overalt, og bræk den nederste del af.
  • Skær de hvide asparges i mindre stykker og skær hovederne af og læg dem hvert for sig.

Når der er styr på aspargesne

  • Sæt gryden med grøntsagsfong til at koge mens du fortsætter til step 4.
  • Lav en smøbolle ved at varme smøret op i en gryde på mellem-røj-varme under omrøring med en pisk.
  • Tilsæt alt melet og pisk godt – på denne måde minimerer du sandsynligheden for, at suppen på nogen måde smager af mel.
  • Tilsæt aspargesstykkerne foruden hovederne til grøntsagsfongen.
  • Kog i 2 minutter.
  • Tilsæt aspargeshovederne og kog dem i 1 minut.
  • Tilsæt smørbollen og lad suppen koge i 2 minutter.
  • 10. Æggeblommer, salt, peber og evt. andre krydderier efter din smag blandes i en lille skål.
  • 11. Aspargessuppen tages af varmen – når den har kølet lidt af, tilsættes lidt af aspargessuppen til blandingen med æggeblommer.
  • 12. Hæld nu blandingen med æggeblommer op i aspargessuppen og rør rundt.
  • 13. Varm evt. suppen lidt op igen UDEN at den komme i kog, da det vil ødelægge æggene og hele oplevelsen.