Go Back

Koldskål med kærnemælk og citron

Antal: 5 personer
Forfatter: Lønnebo

Ingredienser

  • 1 l kærnemælk
  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 4 spsk sukker
  • 1 tsk revet citronskral
  • 1-2 spsk citronsaft

Sådan gør du

  • Pisk sukkeret sammen med æggeblommerne indtil du har en luftig hvid æggesnaps, hvor du ikke kan ”høre” sukkeret knase i bunden af skålen (5-10 minutter).
  • Tilsæt citronskral og citronsaft (du kan tilføje ekstra citronsaft til sidst)
  • Tilsæt kærnemælk og rør blandingen godt sammen.
  • Vil du gerne lave jordbærkoldskål eller hindbærkoldskål kan du sammen med citronskral og citronsaft tilføje optøede frosne jordbær eller hindbær.
  • Alt efter hvor sur/sød du vil have din koldskål, kan du tilsætte mere citronsaft eller sukker.