Go Back

Kyllingefrikadeller

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid35 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Lønnebo

Ingredienser

  • 500 g hakket kyllingekød
  • 1 stort løg finthakket
  • 1 æg
  • 3 spsk mel
  • 2 dl mælk
  • 1 spsk timian eller rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk peber
  • smør til stegning

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienser i en skål og rør det sammen med en håndmikser. Farsen skal gerne blive helt ensformig.
  • PS: Du må meget gerne tilføje ekstra ting, såsom chili, grøntsager såsom spinat eller majs.
  • Lad farsen stå og blive lækker i minimum 10 minutter.
  • Varm en pande op til 7 ud af 10 på varmeskalaen.
  • Tilsæt smør og evt. lidt olie til panden.
  • Form kyllingefrikadellerne i de ønskede størrelser og lad dem stege i 4-5 minutter på hver side.
  • Bonustip: Hvis du vil sikre dig, at dine kyllingefrikadeller ikke bliver tørre, kan du skrue op for varmen og blot give nok til, at de har fået den ønskede skorpe (måske 1 minut på hver side). Placer dem i et ildfast fad og sæt dem i ovnen ved 150 grader - almindelig ovn. Dette er noget jeg ALTID gør, da jeg ikke ønsker en tør kyllingefrikadelle.