Go Back

Pasta Carbonara - Opskrift

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid40 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 200 g bacontern
  • 1 stk stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olie (raps eller oliven)
  • 1 dl hvidvin
  • 4 stk æg
  • 50 g revet parmesanost
  • 1/2 spsk peber
  • 3 håndfulde frisk spinat (eller halvt så meget persille)
  • 500 g pasta
  • 1 spsk citronsaft

Sådan gør du

  • Kog noget vand til pastaen.
  • Steg baconterninger i sauterpanden, når de er ved at have fået godt med farve, dryppes de af på en tallerken med noget papir.
  • Svits hvidløg og løg i olien på medium varme - du behøver ikke gøre sauterpanden ren, men det er en god idé at fjerne lidt, hvis maden ikke skal smage for meget af bacon.
  • Mens løgene svitses stille og roligt, piskes æggene sammen med parmesanosten.
  • Tilsæt hvidvinen og spinat til løggene og lad det stå og simre lidt. Spinaten vil nu miste meget af sin volume.
  • Kog pastaen og når den er al dente (kogt men har lidt bid i sig), tilsættes pastaen i sauterpanden sammen med bacon.
  • Blandingen i sauterpanden må ikke være for varme, da det vil ødelægge æggene.
  • Når blandingen ikke er brølende varm længere, tilsættes æggemassen stille og roligt og det gøres rundt, sådan at det bliver en lækker sauce.
  • Tilsæt gerne ekstra væske i form af pastavand - det gør vi selv, da vi godt kan lidt godt med sovs.
  • Kværn salt og peber ned i retten
  • Tilsæt citronsaften, da det får retten til at virke mindre fed.
  • Serveres med let ekstra drys salt og peber på toppen sammen med lidt ekstra parmesanost.
  • Det er muligt at tilsætte fløde sammen med hvidvinen - det er op til jer, nogle vil gerne have det med, andre gerne uden. Det giver en lidt mere cremet sovs - men også fed. Derfor må der gerne tilsættes dobbelt så meget citronsaft, da det fjerner rigtig meget af den fede smag.