Go Back

Squashkage - Opskrift

Fantastisk squashkage som er god for humøret hos både børn og voksne.
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid1 time
Samlet tid1 time 15 minutter
Antal: 10 personer
Forfatter: Patrick Lønne

Ingredienser

Squashkagen

  • 200 g smør (blødt)
  • 50 g sukker
  • 125 g brun farin
  • 3 stk æg
  • 200 g hvedemel
  • 300 g squash (fintrevet og vandet er presset ud af dem)
  • 50 g valnødder (hakkede)
  • 2 tsk stødt kanel
  • 2 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk salt

Frosting

  • 200 g flødeost (cremecheese natural)
  • 3 spsk flormelis
  • 1 stk vaniljestang (kornene)
  • 0,5 stk økologisk citron (saft og fintrevet skal)

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen på 175° C – Almindelig ovn.
  • Pisk æggene med brun farin og smør. Tilsæt hvedemel, stødt kanel og bagepulver og rør godt rundt.
  • Tilsæt det fintrevede squash, valnøddekerner og eventuel rosiner. Valnødderne smager SÅ godt!
  • Smør en springform med smør eller margarine - Har du ikke en springform, kan en dyb bradepande bruges, som enten også smøres eller afdækkes med noget bagepapir.
  • Bag squashkagen i et kvarters tid ved 175° C.
  • For at mærke efter om squashkagen har fået nok, kan en bagenål eller en gaffel bruges til, at stikke i kagen på det dybeste sted. Så snart der ikke følger noget ubagt kagedej med op, er kagen færdig.