Go Back

Gulerodskage - Opskrift

Denne gulerodskage er SUPER lækker. Glæd jer!
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid1 time
Samlet tid1 time 15 minutter
Antal: 10 personer
Forfatter: Patrick Lønne

Ingredienser

Kagen

  • 200 g smør (blødt)
  • 125 g brun farin
  • 50 g sukker
  • 3 stk æg
  • 200 g hvedemel
  • 5 stk gulerødder (fintrevne)
  • 50 g valnødder (hakkede)
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk stødt kanel
  • 0,5 tsk sal

Frosting

  • 200 g fødeost (kaldes også cremecheese natural)
  • 3 spsk flormelis
  • 1 stk vaniljestang (kornene, skil dem evt. ad med lidt sukker)
  • 0,5 stk økologisk citron (saften og fintrevet skal)

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175° C – Almindelig ovn.
  • Pisk den bløde smør, brun farin og æg rigtig godt sammen. Tilsæt hvedemel, kanel og bagepulver og rør godt rundt.
  • Tilsæt de revne gulerødder, valnøddekerner og eventuel rosiner (jeg foretrækker uden).
  • Smør en springform med smør eller margarine - Har du ikke en springform, kan en dyb bradepande bruges, som enten også smøres eller afdækkes med noget bagepapir.
  • Bag gulerodskagen i et kvarters tid ved 175° C.
  • Brug en bagenål til at stikke i kagen på det dybeste sted, og se om noget af kagen hænger fast på nålen. Så snart ingen kagedej klæber sig til nålen, er kagen færdig.