Go Back

Stegt flæsk i ovn

Forb. tid10 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid40 min
Antal: 4 person
Forfatter: Patrick Lønne

Ingredienser

  • 1.000 g flæsk i skiver (0,5-1 cm tykke skiver)
  • Godt med salt
  • Godt med peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 225° C – Almindelig ovn.
  • Hvis du har købt et stykke stegeflæsk: Sørg for, at alt brusken er skåret fra, da ingen kan lide brusk i sin stegt flæsk. Skær efterfølgende stegeflæsken ud i passende skiver.  Jeg skærer selv flæsken ud i 1 cm tykke skiver, da jeg godt kan lide, at stege sværen sprød mens kødet stadig er saftigt og ikke tørt
  • Protip: Tag en bageplade frem og placer et stykke bagepapir på bageplade. Fordel en god omgang salt og peber på bagepapiret.
  • Fordel det nu de udskårede skiver flæsk på bagepapiret, og giv dem nu en omgang salt og peber på toppen. Protippet fra før, gør at du ikke behøver at vende flæsken på bagepapiret for også at krydre det på undersiden.
  • Steg flæsken midt i ovnen i henholdsvis 20 og 10 minutter. Efter de første 20 minutter, vender du flæsken med en gaffel, en stegegaffel eller en paletkniv. På den måde opnår du som regel den bedste brune farve på begge sider af den stegte flæsk.