Varm olien i en sauterpande eller en gryde på lidt over middel varme. Jeg bruger selv en stor sauterpande, da den er god i forbindelse med bruningen af kødet.
Tilsæt chilipulver, spidskommen, kanel og tørret koriander og lad det stege af i et minuts tid.
Tilsæt hakket løg og hvidløg og lad det stege i 2-3 minutter på middel varme. Det skal helst ikke få farve.
Skub løgene lidt til side og tilsæt tomatpure og lad tomatpuréen blive varmet op og sødmen komme frem i puréen.
Tilsæt hakket oksekød og skru op for varmen. Nogle gange hælder jeg indholdet over i en skål, for at kunne stege kødet til det får en god brun farve.
Tilsæt grøntsager, bouillonvand, worcestershire sauce, salt og peber. Skrue ned for varmen, og lad hele herligheden simre i en 20-30 minutter (hvis du har tiden, så lad den stå og simre i 60 minutter).
Nu er chili con carnen ved at være færdig. Den mangler dog at blive smagt til. Tilsæt derfor chilibønnerne, kidneybønnerne og lidt af chokoladen. Hvis du gerne vil have en stærk chili con carne, er det nu, at du kan tilsætte ekstra chilipulver og cayennepeber.
Lad det hele stå yderlig 10 minutter, sådan at bønnerne får lov til at blive varme. Husk endelig at smage chili con carnen til flere gange, og tilsæt endelig mere salt og peber, hvis den mangler.