Go Back

Cæsarsalat

Antal: 4 personer
Forfatter: Lønnebo

Ingredienser

Salat

  • 3 kyllingebryst eller resterne fra gårsdagens kylling
  • 1 stor romainesalat
  • 3 skriver brød – gerne noget som har været åbnet i nogle dage
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk honning
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk peber

Dressing

  • 1 dl mayonnaise eller salatmayonnaise
  • 1 tsk worcestershire sauce
  • 4 spsk revet parmesan
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk citronsaft
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk peber

Sådan gør du

Kyllingen

  • Mariner kyllingen med salt, peber, honning og olie.
  • Steg kyllingen i ovnen ved 190 grader i 20-25 minutter – almindelig ovn (brug gerne et stegetermometer – kyllingen er færdige så snart den rammer de 75 grader).

Brødcroutoner

  • Skær brødet i tern og steg det sprødt i panden med 2 spsk olie.

Dressing

  • Blend alle ingredienserne til dressingen på én gang.
  • Smag til med mere af hver ingrediens – så snart den smager godt, er du i mål.

Salaten samles

  • Bræk romainesalaten i mundrette stykker og fordel dem på en fad eller i en skål.
  • Skær kyllingen i mundrette stykker og put dem på fadet.
  • Fordel dressingen udover salaten og kyllingen.
  • Pynt nu med brødcroutonerne og evt. et par dråber citron.