3kyllingebryst eller resterne fra gårsdagens kylling
1stor romainesalat
3skriver brød – gerne noget som har været åbnet i nogle dage
1spskolie
1spskhonning
½tsksalt
½tskpeber
Dressing
1dlmayonnaise eller salatmayonnaise
1tskworcestershire sauce
4spskrevet parmesan
1fedhvidløg
1spskcitronsaft
½tsksalt
½tskpeber
Sådan gør du
Kyllingen
Mariner kyllingen med salt, peber, honning og olie.
Steg kyllingen i ovnen ved 190 grader i 20-25 minutter – almindelig ovn (brug gerne et stegetermometer – kyllingen er færdige så snart den rammer de 75 grader).
Brødcroutoner
Skær brødet i tern og steg det sprødt i panden med 2 spsk olie.
Dressing
Blend alle ingredienserne til dressingen på én gang.
Smag til med mere af hver ingrediens – så snart den smager godt, er du i mål.
Salaten samles
Bræk romainesalaten i mundrette stykker og fordel dem på en fad eller i en skål.
Skær kyllingen i mundrette stykker og put dem på fadet.
Fordel dressingen udover salaten og kyllingen.
Pynt nu med brødcroutonerne og evt. et par dråber citron.