Go Back

Klassisk ratatouille

Fantastisk klassiske bonderet, som jeg elsker at servere på de kødfrie dage.
Antal: 4 personer
Forfatter: Lønnebo

Ingredienser

  • 1 squash
  • 2 auberginer
  • 2 store løg
  • 2 peberfrugter
  • 600 g tomater
  • 5 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 2 spsk olie
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk timian
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber

Sådan gør du

  • Alle grøntsagerne skal skylles den store aubergine, squash og køgene skæres over på langs.
  • Skær peberfrugter, auberginer, løg og squash i skiver.
  • Svits dem af på en pande – gerne en grillpande.
  • Hvis muligt: Bland grøntsagerne med rosmarin, timian og olie.
  • Skær tomaterne i skiver og pres hvidløgen.
  • Bland tomaterne med hvidløgen.
  • Læg nu skiftevis grøntsagerne ovenpå hinanden med basilikumblade hist og pist i et ildfast fad (se opskriftens billede).
  • På nogle tidspunkter af året, har grøntsagerne ikke så meget vand i sig. Tilsæt derfor vandet hvis de allerede har saftet meget, og virker tørre.
  • Tilsæt æblecidereddike, salt og peber.
  • 10. Giv ratatouilleen ca. 40 minutter ved 175 grader – almindelig ovn.