Go Back

Kylling i karry

Samlet tid2 timer
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 hel kylling
  • 1 stort løg
  • 1 gulerod
  • 100 g seleri
  • 1 tsk peber
  • 1 tsk salt

Kogning

  • 1 l vand

Karrysovsen

  • 20 g smør
  • 1 stort løg
  • 2 æbler
  • 2-4 tsk karry
  • 2 spsk hvedemel
  • 5 dl suppevand fra kyllingen

Sådan gør du

Kog kyllingen

  • Skær gulerødder, løg og selleri i små stykker og put det i en gryde med vandet.
  • Rens kyllingen og put den ned i gryden.
  • Vandet skal gerne dække kyllingen.
  • 10. Bring vandet i kog og skrue ned, sådan at den kun simrer.
  • 11. Lad kyllingen koge i 1 time (eventuel 1 time, hvis du har tiden til det).
  • 12. Tag gryden af varmen og fortsæt til karrysovsen.

Karrysovsen

  • 11. Riv æblet fint og skær løget i mindre tern.
  • 12. Svits løgene af i den smeltede smør ved mellem varme.
  • 13. Tilsæt karry og løg og giv det lov til at svitse med.
  • 14. Tilsæt mel og rør godt rundt – det bliver helt smuldret.
  • 15. Tilsæt 1 dl af suppevandet fra kyllingen.
  • 16. Når karrysovsen begynder at tykne, tilsættes resten af suppevandet.
  • 17. Tilsæt salt og peber og lad sovsen simre i 5 minutter.
  • 18. Smag til med mere salt, peber og karry.
  • 19. Fjern kyllingekødet fra benene, skær det i mundrette stykker og tilsæt det til suppen.
  • 20. Lad kyllingen få varmen i 3 minutter.
  • 21. Server.