Go Back

Boller i karry

Samlet tid50 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Lønnebo

Ingredienser

  • 500 g kalv og flæsk eller ren svinekød
  • 1 æg
  • 2 dl mælk
  • 1 dl hvedemel eller rismel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 1 revet løg

Kogning

  • 1 l vand

Karrysovsen

  • 20 g smør
  • 1 stort løg
  • 2 æbler
  • 2-4 tsk karry
  • 2 spsk hvedemel
  • 5 dl suppevand fra kødbollerne

Sådan gør du

De kogte kødboller

  • Bland alle ingredienser i en skål og rør farsen i 5 minutter til en enesartet masse.
  • Lad farsen hvile i 30 minutter i køleskabet.
  • Sæt 1 liter vand til at koge.
  • Skrue ned på mediumvarme, sådan at vandet stadig simrekoger – og tilsæt nu farsen i den størrelse kødboller, du ønsker dig.
  • Kog kødbollerne i 10 minutter.
  • Tag bollerne op til afdrypning og gem vandet til karrysovsen.

Karrysovsen

  • Riv æblet fint og skær løget i små tern.
  • Bring smør til smeltepunktet og tilsæt løg og lad det svitse i 1 minut.
  • Tilsæt karry og løg og lad det svitse med.
  • Tilsæt mel og rør godt rundt – det bliver helt smuldret, præcis som det skal.
  • Tilsæt 1 dl af suppevandet fra de kogte kødboller.
  • Når karrysovsen begynder at tykne, tilsættes resten af suppevandet.
  • Tilsæt salt og peber og lad sovsen simre i 5 minutter.
  • Tilsæt kødbollerne og lad dem få 2-3 minutter til de er varme.
  • Smag til med mere salt, peber og karry.
  • 10. Er sovsen blevet for tyk kan du tilsætte noget meljævning og lade det koge nogle minutter mere.