Go Back

Culottesteg

Samlet tid50 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Lønnebo

Ingredienser

  • 1200 g culottesteg
  • 1 spsk groft salt
  • 1 tsk timian
  • 1,5 spsk olie
  • 1 tsk peber

Sådan gør du

  • Skær først eventuelle scener væk fra undersiden (tilnærmelsesvis sølvfarvet).
  • Snit fedtet i tern – undgå at skære ned i kødet.
  • Fordel olien godt omkring culottestegen.
  • Tænd en mande på fuld hammer og giv culottestegen 2 minutter på fedtsiden, og 1 minut på undersiden.
  • Put culottestegen i et ildfastfad og indsæt et stegetermometer.
  • Giv culottestegen omkring 20-30 minutter ved 140 grader – almindelig ovn.
  • Så snart kernetemperaturen er 56 grader celcius, tages culottestegen ud, og så vil den mens den hviler i 15 minutter, stille komme op på de 60 grader og være medium/rosa og alt saften er blevet inde i culottestegen.
  • Skær culottestegen i meget tynde skiver, da det ikke er rart, at får for tyk en skive, da den kan virke sej.
  • Er du ikke så øvet i at skære culottesteg, skal du forestille dig, at cuclottestegen er en høj trekant. Start med at skære skriver fra den tynde ende af (toppen af trekanten).
  • 10. Når du når halvvejs, roterer du culottestegen 90 grader til venstre, og skærer nu resten af stegen i tynde skiver.
  • 11. OBS: Er du i tvivl, om hvorvidt du skærer stegen korrekt, kan du tage et stykke i munden og bide i det. Virker stegen sej, skal du rotere stegen 90 grader. Kigger du på kødet som du har skåret, skal der IKKE være lange kødfibre at at se (kan sammenlignedes med årerne på et træbord).