Go Back

Æbletærte

Antal: 1 stk
Forfatter: Lønnebo

Ingredienser

  • 1 æg
  • 2 tsk rørsukker
  • 1 stk tærtedej

Fyld

  • 7 æbler (skrællet og skåret i fine stykker)
  • 3 spsk hvedemel eller rismel
  • ½ tsk kanel
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 dl sukker
  • 1/4 tsk stødt nellike

Sådan gør du

  • Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i tynde både. Evt. på et mandolinjern eller et ribejern (hvis det er stort nok).
  • Bland alle fyld-ingredienserne i en skål og sæt det til side.
  • Smør en tærteform med olie eller bagemargarine.
  • Fyld tærtedejen ned i tærteformen den med tærtedejen.
  • Fjern den del af tærtedejen, som ikke er nede i tærteformen (det skal bruges til toppen).
  • Fyld æblefyldet ned i formen.
  • Rul skorpen ud i lange strimler, og lig det over æbletærten.
  • Pensle toppen med æg og strø med rørsukker.
  • Bag først æbletærten ved 220 grader i 15 minutter – almindelig ovn.
  • 10. Skrue ned på 190 grader og giv æbletærten yderlig 40 minutter indtil at skorpen er lækker gylden og æblerne er møre.
  • Server æbletærten med vaniljeis eller et skefuld creme fraiche 18%.