Go Back

Foccaciabrød i bradepande

Antal: 1 foccaciabrød
Forfatter: Lønnebo

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 6 dl lillefingervarmt vand
  • 2 tsk salt
  • 3 spsk olivenolie
  • 800 g durumhvedemel
  • Top
  • 1 spsk tørret rosmarin
  • 1 spsk groft salt

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i det lillefingervarme vand.
  • Tilsæt olien og salt sammen med mel til gærblandingen.
  • OBS: Dejen skal ikke være tynd – den skal derimod være lind og lækker.
  • Sæt foccaciadejen til hævning i minimum 1,5 time.
  • Hæld dejen op i en bradepande dækket med bagepapir.
  • Sæt dejen til hævning i yderlig en halv time i bradepanden.
  • Pensl foccaciabrødet med olie og drys rosmarin og groft salt udover hele foccaciabrødet.
  • Foccaciabrødet bages 40-45 minutter ved 195 grader – almidnelig ovn.