Go Back

Koldhævede boller

Antal: 15 boller
Forfatter: Lønnebo

Ingredienser

  • 20 g gær
  • 6 dl koldt vand
  • 2 tsk salt UDEN top
  • 1 æg
  • 800 g hvedemel eller durumhvedemel kan bruges halvt/halvt

Sådan gør du

  • Bland gæren godt sammen med det kolde vand.
  • Tilsæt æg og rør igen godt sammen.
  • Tilsæt salt og 80% af melet og rør sammen til en ensartet masse.
  • Sæt dejen til hævning i køleskabet i minimum 10 timer.
  • Tag dejen ud af køleskabet og form nu nogle boller på en bageplade med noget bagepapir på.
  • Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.
  • Pensl bollerne med æg eller mælk og drys med birkes, solsikkekerner, chiafrø eller sesamfrø.
  • Bag de koldthævede boller 20-25 minutter ved 200 grader – almindelig ovn.