Go Back

Falafel

Antal: 4 personer
Forfatter: Lønnebo

Ingredienser

  • 5 dl kikærter
  • Vand til at dække kikærterne med
  • 1 stort løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 æg
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 tsk koriander
  • 4 spsk persille
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • Mel efter behov

Sådan gør du

  • Dagen før du skal lave falafel, sætter du kikærterne i blød ved at dække dem med vand i en skål eller gryde.
  • Sigt kikærterne for vand og tilsæt dem sammen med resten af ingredienserne i en blender eller en skål.
  • Blend alle ingredienserne til en ensartet masse – den må gerne være forholdsvis fast i det, sådan som en almindelig fars ville være.
  • Er farsen ikke fast, kan du tilsætte hvedemel eller rismel (hvis du ikke kan tåle gluten) for at gøre den mere fast og arbejdsom.
  • Form falafelfarsen til små runde kugler og vend dem i mel.
  • Steg falaflerne på alle sider en en pande hvori der er godt med olie.
  • Vil du gerne minimere sandsynligheden for, at dine falafler bliver tørre, kan du stege dem hårdt til at stegeskårpen er opnået, og så sætte dem i ovnen ved 150 grader – almindelig ovn. På den måde har du mere kontrol med, at kernetemperaturen ikke bliver for høj sådan at alt væsken i falaflerne fordamper.