Dagen før du skal lave falafel, sætter du kikærterne i blød ved at dække dem med vand i en skål eller gryde.
Sigt kikærterne for vand og tilsæt dem sammen med resten af ingredienserne i en blender eller en skål.
Blend alle ingredienserne til en ensartet masse – den må gerne være forholdsvis fast i det, sådan som en almindelig fars ville være.
Er farsen ikke fast, kan du tilsætte hvedemel eller rismel (hvis du ikke kan tåle gluten) for at gøre den mere fast og arbejdsom.
Form falafelfarsen til små runde kugler og vend dem i mel.
Steg falaflerne på alle sider en en pande hvori der er godt med olie.
Vil du gerne minimere sandsynligheden for, at dine falafler bliver tørre, kan du stege dem hårdt til at stegeskårpen er opnået, og så sætte dem i ovnen ved 150 grader – almindelig ovn. På den måde har du mere kontrol med, at kernetemperaturen ikke bliver for høj sådan at alt væsken i falaflerne fordamper.