Go Back

Æbleskiver

Antal: 30 stk
Forfatter: Lønnebo

Ingredienser

  • 4 æg
  • 5 dl kærnemælk
  • 5 dl hvedemel
  • ½ tsk natron
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 15 g smør
  • 1 tsk citronskal revet

Sådan gør du

  • Adskil æggehviderne fra æggeblommerne.
  • Bland æggeblommerne med de resterende ingredienser - pisk det gerne i et par minutter med håndmixeren.
  • Sæt æbleskivedejen til at hvile i en halv time.
  • Pisk æggehviderne stive og vend æggehvidemassen rundt i æbleskivedejen.
  • Nu skal æbleskivepanden frem - og du skal tilsætte en god teskefuld smør til hvert hul. Dette gøres for at smøre æbleskivepanden godt til den første potion.
  • Når æbleskivepanden er varm, tilsættes dej nok til at fylde hullet ¾-del op.
  • Når æbleskiverne får farve på undersiden, vendes de med en kødpind (eller et tyndt redskab i træ).
  • Samlet set skal æbleskiverne have 6 minutter hvor de løbende bliver vendt hele tiden. Det er vigtigt, at du hele tiden sørger for, at vende æbleskiverne, sådan at de bliver bagt ligeligt.