Go Back

Amerikanske pandekager

Antal: 16 stk
Forfatter: Patrick Lønne

Ingredienser

  • 2 tsk bagepulver
  • 3 stk æg
  • 250 g mel
  • 3 spsk sukker
  • 3 dl kærnemælk
  • 1 dl mælk
  • 30 g smeltet smør (smør kan smeltes på få sekunder i mikroovnen)

Sådan gør du

  • Pirks bagepulver, mel, sukker, salt, kærnemælk og mælk sammen i en skål.
  • Tilsæt smør og æg og pisk det sammen til en jævn konsistens.
  • Varm en gode pande op og tilsæt smør lidt smør.
  • Dejen tilsættes i klatter på panden på ca. ½ dl. Dejen vil med sin tykkelse ikke flyde ud på hele panden.
  • Når der begynder at opstå små bobler på overfladen, vendes den amerikanske pandekage.
  • Det er meningen, at de amerikanske pandekager skal være svampede indeni, så de vil naturligvis føles lidt bløde under bagningen.
  • Lige som med almindelige pandekager, kan de amerikanske serveres sammen syltetøj, frugter, is, flormelis, Nutella og sukker. Du kan også tilsætte sødme eller frugt under bagningen på panden.